Θα δικαστούν Αλβανός και Βούλγαρος για επεισόδιο με Έλληνες το 2013

Θα δικαστούν Αλβανός και Βούλγαρος για επεισόδιο με Έλληνες το 2013

Θα δικαστούν Αλβανός και Βούλγαρος για επεισόδιο με Έλληνες το 2013

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 511 ΦΟΡΕΣ

Δύο αλλοδαποί από την Αλβανία και τη Βουλγαρία αντίστοιχα θα καθίσουν αύριο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω για τον καβγά που είχαν, το καλοκαίρι του 2013, με δύο έλληνες ηλικίας 47 και 61 ετών αντίστοιχα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος ημεδαπός να τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι και μάλιστα να χάσει μέρος της όρασής του!

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και αποφάσισε την παραπομπή τους σε δίκη.

Ειδικότερα, ο 28χρονος Αλβανός και ο 41χρονος Βούλγαρος κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, ενώ τον Αλβανό βαραίνει και η κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας έλληνας για τον οποίο το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του για ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 13-6-2013 το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου, οπότε και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, οι δυο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και Βουλγαρίας ηλικίας 28 και 41 ετών αντίστοιχα.

Το επεισόδιο, έγινε στην οδό Γρίβα, στο κέντρο της τουριστικής ζώνης και προκάλεσε την έκπληξη όλων των τουριστών που βρέθηκαν στο σημείο, αλλά και τον έντονο προβληματισμό των περιοίκων, που είδαν μπροστά στα μάτια τους να γίνονται συμπλοκές και ξυλοδαρμοί άνευ προηγουμένου

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2013, όταν το προσωπικό καταστήματος που βρίσκεται στην οδό Γρίβα, διαπληκτίστηκε έντονα με το προσωπικό άλλου καταστήματος.

Η αιτία ήταν όπως δήλωσαν στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής που είδαν το περιστατικό, μια παρέα τουριστών την οποία προσέγγισε αρχικά ο ένας από το προσωπικό του καταστήματος.

Στη συνέχεια υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός με τους υπόλοιπους και τότε ξεκίνησε η άγρια συμπλοκή. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους πελάτες και τους διερχομένους να έχουν πάθει σοκ από τις σκηνές που έβλεπαν να εκτυλίσσονται μπροστά τους, μεταξύ τους από την συμπλοκή και τα χτυπήματα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έφθασε επιτόπου καθώς επίσης και το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει στο νοσοκομείο έναν τραυματία ο οποίος σύμφωνα με τι πρώτες μαρτυρίες φαίνεται να χτυπήθηκε με μεταλλικό αντικείμενο.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία οι δύο αλλοδαποί χτύπησαν με τα χέρια τους πατέρα και γιο, ηλικίας 47 και 61 ετών, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού λόγω μεταξύ τους διαφορών. Ο 47χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε, εκτός κινδύνου στο Γ.Ν. Ρόδου.

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου βρέθηκαν οι δύο αλλοδαποί, αναφέρθηκαν αναλυτικά στο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 41χρονος Βούλγαρος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στον καβγά ωστόσο διευκρίνισε πως ουδεμία σχέση έχει με τον τραυματισμό του 61χρονου.

Αλλά και ο 28χρονος Αλβανός, αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι στον καβγά επάνω έσπασε ένα τασάκι και τα θραύσματα από αυτό, προκάλεσαν το τραυματισμό στο μάτι του Έλληνα.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του τότε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Επιπροσθέτως στον 28χρονο Αλβανό, απαγορεύτηκε η συναναστροφή και η επικοινωνία με τους παθόντες καθώς και η καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών