Ιωάννης Παπασταματάκης: «Διαλέξατε τη ματαίωση και όχι την παραίτηση…»

Η ματαίωση του τοπικού πρωταθλήματος ποδηλασίας Μίνι και Παμπαίδων-Παγκορασίδων, δημιουργεί νέες εξελίξεις όσον αφορά τις αντιδράσεις από τα σωματεία και τους ανθρώπους, οι οποίοι αγαπούν το άθλημα και θέλουν ν’ αναδεικνύονται νέοι αθλητές από τη Ρόδο, για να αποτελέσουν το σημαντικό μέλλον του.

Ο Ιωάννης Παπασταματάκης, πρόεδρος του Ροδήλιου, κι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του αθλήματος, όχι μόνο στο νησί, εξοργισμένος από τον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Επιτροπής, παραιτήθηκε από μέλος της. Αιτία ήταν η  ματαίωση της διοργάνωσης, ενώ με επιστολή του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της, επίσης να παραιτηθούν, θεωρώντας πως το όργανο αυτό δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης…

Η επιστολή:
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην έκτατη συνεδρίαση, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, σας υποβάλω και γραπτώς την παραίτησή μου.

Επειδή επιθυμώ την πλήρη αποσαφήνιση του θέματος που τελικά με οδήγησε να αποφασίσω να αποχωρήσω από τα καθήκοντά μου ως μέλος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, παρουσιάζω την σφαιρική διάσταση των γεγονότων.

Η  διοίκηση της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, όπως προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, έχει στην αρμοδιότητα της, την κατάρτιση προγράμματος τέλεσης των τοπικών πρωταθλημάτων μέσα στην χρονική περίοδο, που έχει καθορισθεί από την

Ομοσπονδία, καθώς και την έγκρισή τους από την Ε.Ο.Π. , μέριμνα για την σύνταξη των Προκηρύξεων κάθε πρωταθλήματος και στην κοινοποίηση τους στα ενδιαφερόμενα σωματεία της δύναμης τους, 15 τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη τους και έχουν την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης όλων των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων.

Στην Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου που ο ρόλος της, περιορίζεται σε 3 τοπικά πρωταθλήματα, στον τελευταίο αγώνα δρόμου μικρών κατηγόριων, δεν συνεδριάσαμε για τα παραπάνω, παρά μόνο μας καλέσατε στο τεχνικό συνέδριο παραμονή του αγώνα να μας ενημερώσετε ότι δεν πήρατε έγκριση από την τροχαία και ότι ο αγώνας αναβάλλεται σε νέα ημερομηνία.

Προχθές καλέσατε τα μελή της τοπικής επιτροπής  δυο μέρες πριν των αγώνα της νέας ημερομηνίας, για να ανακοινώσετε ότι,  τα σωματεία που αγωνίζονται πρέπει να επωμισθούν τα έξοδα της  διοργάνωσης, σε αντίθετη περίπτωση το πρωτάθλημα ματαιώνεται.  Δηλαδή διαλέξατε την εύκολη λύση την ματαίωση  και όχι την παραίτηση σας, αν δεν μπορείτε να διοργανώσετε τρεις αγώνες μέσα σε ένα ολόκληρο χρόνο!.
Δικαίωμά σας, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου καταπάτηση αρχών, αξιών και κανόνων που  διέπουν  ένα κατά τ’ άλλα υγιές θεσμικό όργανο.

Αυτή η τροπή, με αναγκάζει να παραιτηθώ  για λόγους αξιοπρέπειας και νομιμότητας. Η μεταχείριση αυτή αναιρεί κάθε έννοια της δημοκρατίας σε ένα χώρο δραστηριοποίησης, που πρωτίστως πρέπει να μεριμνεί για το καλό των αθλητών και σωματείων και τίποτα άλλο.

Με επίγνωση ότι έκανα, ό,τι καλύτερο μπορούσα για την ποδηλασία, στους λίγους μήνες της θητείας μου ως μέλος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, αποχωρώ και εύχομαι ειλικρινώς στους συνεχιστές μου, καλή επιτυχία.
 

Με εκτίμηση
Γιάννης Παπασταματάκης
Πρόεδρος ΔΣ ΡΟΔΗΛΙΟΣ Π.Ο.ΡΟΔΟΥ