Πτώση 9% καταγράφηκε  στις κρουαζιέρες για την Ρόδο

Με μείωση που διαμορφώθηκε στο 9% «έκλεισε» το εννιάμηνο στη Ρόδο, για το θαλάσσιο τουρισμό και συγκεκριμένα για την κρουαζιέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το γραφείο ασφαλείας του λιμενικού ταμείου.

Πλοία και επιβάτες ήταν φέτος λιγότεροι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς ο τουρισμός κρουαζιέρας τα τελευταία χρόνια διαγράφει μία καθοδική πορεία λόγω πολλών εξωγενών κυρίως παραγόντων.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν από τις αρχές του έτους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου κατέπλευσαν στη Ρόδο 208 κρουαζιερόπλοια έναντι 240 το ίδιο διάστημα πέρσι με τα οποία ήρθαν στο νησί μας 222.958 τουρίστες έναντι 249.094 πέρσι.

Σημειώνεται ότι το μήνα που πέρασε κατέπλευσαν στη Ρόδο 36 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στο νησί 37.705 τουρίστες έναντι 49 το Σεπτέμβριο του 2016 τα οποία έφεραν 48.176 τουρίστες.
Από την καταγραφή των στοιχείων προέκυψε ότι εκτός από τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Αύγουστο οι υπόλοιποι σημείωσαν μείωση στην τουριστική κίνηση για τη Ρόδο.

Σε ό,τι αφορά τώρα την τουριστική κίνηση στη γραμμή Τουρκίας, εκτιμάται ότι φέτος ίσως να κλείσει με αύξηση παρά το ότι μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν υστέρηση σε σχέση με πέρσι. Πιο αναλυτικά όπως προέκυψε φέτος το εννιάμηνο διακινήθηκαν από και προς λιμάνια της Τουρκίας 111.934 τουρίστες, ενώ πέρσι ο αριθμός τους ανήλθε σε 117.534 άτομα.