Διετάχθη η βίαιη προσαγωγή μάρτυρα

Για σήμερα το πρωί διέκοψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου την εκδίκαση υπόθεσης βιασμού Αγγλίδας τουρίστριας από αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής πριν από 12 χρόνια στην Κω, προκειμένου να μεταφερθεί στο νησί μας ουσιώδης μάρτυρας.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη μπαρ στην Κω, όπου φέρεται να έγινε ο βιασμός και ο οποίος μάλιστα δήλωσε και αυτόπτης μάρτυρας. Ο ιδιοκτήτης δεν εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο επικαλούμενος ασθένεια, για την οποία όμως δεν προσκόμισε επίσημο έγγραφο από νοσηλευτικό ίδρυμα.

Έτσι το δικαστήριο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας επέβαλε στον μάρτυρα, πρόστιμο ύψους 230 ευρώ για λιπομαρτυρία, φυλάκιση 3 μηνών για απείθεια και διέταξε την βίαιη προσαγωγή του ενώπιόν του. Για το λόγο αυτό και διέκοψε τη δικάσιμο για σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα έγιναν στις 5 τα ξημερώματα στις 17 Ιουλίου 2005 σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην Κω. Εκεί στις τουαλέτες του καταστήματος ο αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας σωματική βία εξανάγκασε την Βρετανίδα σε εξώγαμη συνουσία.
Συνήγορος υπεράσπισης για τον Αλβανό παρίσταται η κ. Μαρία Ελίζα Θεοδώρου.