Κρουαζιερόπλοιο δεν κατάφερε  να προσεγγίσει στο λιμάνι της Ρόδου

Σε λιμάνι της Τουρκίας κατέπλευσε χτες το πρωί το κρουαζιερόπλοιο Thomson Dream, μετά από την ανεπιτυχή προσπάθειά του να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στη Ρόδο γύρω στις 7 το πρωί, τηρώντας κανονικά το πρόγραμμά του προερχόμενο από τη Σαντορίνη με 1.486 επιβάτες και 622 άτομα πλήρωμα, αλλά εκείνη τη στιγμή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός στο λιμάνι.

Ούτε και η συνδρομή του ρυμουλκού μπόρεσε να το βοηθήσει καθώς κατά την προσπάθειά του να το οδηγήσει με ασφάλεια μέσα στο λιμάνι, το ρυμουλκό υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη. Ο καπετάνιος του Thomson Dream αρνήθηκε να επιχειρήσει και πάλι την προσέγγιση του λιμανιού με άλλο ρυμουλκό κρίνοντάς την επισφαλή, με αποτέλεσμα να συνεχίσει το ταξίδι του για το λιμάνι του Μαρμαρίς.

Το 240 μέτρων κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μάλτας θα αναχωρούσε στις 5 το απόγευμα από τη Ρόδο για τα Χανιά, όμως τελικά λόγω των καιρικών συνθηκών παρέκαμψε το νησί μας.
Η Thomson στην οποία ανήκει είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Αγγλίας με 50 χρόνια εμπειρίας και διαθέτει τις δικές του κρουαζιέρες, σχεδιασμένες  και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των επιβατών του.  Η Thomson είναι η μόνη εταιρεία κρουαζιέρας που προσφέρει πτήσεις από 19 αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και η μόνη εταιρεία, η οποία συμπεριλαμβάνει στην τιμή της κρουαζιέρας, τα φιλοδωρήματα.