Εκδήλωση της «Πανάκειας» για την επικινδυνότητα στο διαδίκτυο

Η «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Β/θμιας & Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, διά μέσου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας πραγματοποίησε την Παρασκευή 6/10 στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ημερίδα με τίτλο: «Καθημερινότητα και επικινδυνότητα στο Διαδίκτυο: παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου».

Ο πρόεδρος της
Ο πρόεδρος της "Πανάκεια", Πλατής Αναστάσιος, ψυχίατρος

Στόχος της Ημερίδας ήταν  η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται του διαδικτύου, τα οποία βρίσκονται σε μία συνεχή εξέλιξη, καθώς και μια προσέγγιση ως προς τη θωράκιση των παιδιών απέναντι σ’ αυτήν την ηλεκτρονική πρόκληση. Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους επαγγελματίες υγείας, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Να σημειωθεί πως κατά το προηγούμενο σχολικό έτος η «Πανάκεια» δια μέσου της επιστημονικής της ομάδας και κατόπιν αιτημάτων διευθυντών και καθηγητών σχολείων πραγματοποίησε παρεμβάσεις σε μαθητές οχτώ (8) γυμνασίων της Ρόδου με στόχο την αναγνώριση της εθιστικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, τους τρόπους χειρισμού και την προαγωγή της ορθής και έμμετρης χρήσης του ίντερνετ .