Θα συναντηθούν στην Ρόδο ύστερα από σαράντα χρόνια

Ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα στη φιλόξενη και γεμάτη νοσταλγία και αναμνήσεις, Ρόδο, κατά το διάστημα 13-14 και 15 Οκτωβρίου 2017.

Περίπου 80-100 Απόστρατοι Αστυνομικοί μετά από 40 χρόνια, θα παραβρεθούν στην «Επετειακή Συνάντηση» που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους  του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στους οποίους μέχρι το 1985 λειτουργούσε η Σχολή Ελληνικής Χωροφυλακής  Ρόδου.

Οι Απόστρατοι Αστυνομικοί, εκπαιδεύτηκαν την περίοδο 1977-1978, ως Δόκιμοι Ενωμοτάρχες. Επισημαίνεται ότι αυτή η σειρά ήταν από τις μεγαλύτερες «Εκπαιδευτικές σειρές» και  αριθμούσε εκατοντάδες Αστυνομικούς, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσής τους, στελέχωσαν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα και αποτέλεσαν τη σπονδυλική στήλη επί δεκαετίες των αστυνομικών υπηρεσιών  και κόσμησαν με το ήθος, την επαγγελματική τους κατάρτιση και την ανιδιοτελή εργατικότητα τους, το Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της άφιξης τους στη Ρόδο αντιπροσωπεία των Απόστρατων θα επισκεφτούν εθιμοτυπικά τον  Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο Ρόδου, τον  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  και τον Αστυνομικό Δ/ντη Δωδεκανήσου.
Αυτή η επίσκεψη αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους συναδέλφους  στη Ρόδο και πηγάζει από τη βαθιά αγάπη προς το νησί μας και τους ανθρώπους της Ρόδου. 

Η συντονιστική   επιτροπή
Χαράλαμπος Μηνόπετρας
Ναπολέων  Θ. Βλάσσης
Κωνσταντίνος Λειβαδίτης
Βασίλειος Τόλιος
Κωνσταντίνος Παπαστεργίου