Στην Πάτμο βρίσκεται από χθες ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας

Στην Πάτμο βρίσκεται από χθες ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας

Στην Πάτμο βρίσκεται από χθες ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 209 ΦΟΡΕΣ

Της Σμαράγδας Μουλιάτη από το patmostimes.gr

Μια προσωπικότητα της Ελβετικής πολιτικής σκηνής, βρίσκεται στην Πάτμο. Ο Pascal Couchepin προσκεκλημμένος του Ιωσήφ Zησιάδη προέδρου του αμπελώνα PATOINOS DOMAINE AGRO-ÉCOLOGIQUE.

Ο Pascal Couchepin είναι πρώην πρόεδρος Ελβετίας με πλούσιο βιογραφικό και έχει τη Νο 1 ρίζα στον αμπελώνα Patoinos. Eίναι ο πρώτος Ελβετός που αγόρασε ρίζα και ήθελε να επισκεφθεί την Πάτμο και να δει από κοντά τον αμπελώνα.

Ο πρόεδρος Pascal Couchepin με τον πρόεδρο του PATOINOS κ. Ιωσήφ Ζησιάδη, τον κ. Conrad Briquet διευθυντή της Ελβετικής σχολής Οινολογίας και τον Gianni Moresi πρόεδρο του Ticinowine, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, για προσκύνημα και ξενάγηση.

Ξεναγήθηκαν στο μουσείο και στη βιβλιοθήκη. Επισκέφθηκαν τον καθηγούμενο αρχ. Κύριλλο Πέντε. Ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας μίλησε με πολύ ενθουσιασμό στον ηγούμενο για την επίσκεψη και την ξενάγηση στους θησαυρούς του Μοναστηριού, τους οποίους χαρακτήρισε μοναδικούς.

Ο κ. Pascal Couchepin έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πολύ ωραίο νησί όπως συνεχώς χαρακτήριζε την Πάτμο και την ιστορία του, τον Ιωάννη Θεολόγο και το Μοναστήρι. Ο καθηγούμενος του μίλησε για την γη του νησιού μας και την ευφορία του στους αμπελώνες παλαιότερα.

Μίλησε με πίκρα που σήμερα δεν ασχολούνται οι νέοι με τη γη και το απέδωσε στον τουρισμό και στις τουριστικές υπηρεσίες που προτιμούν . Αναφέρθηκε στους αμπελώνες και στις ελιές που το Μοναστήρι έχει στο μετόχι της Σάμου, τα προιόντα των οποίων διετίθενται για το Μοναστήρι και την Πατμιάδα εκκλησιαστική σχολή.

Όσο αφορά τον αμπελώνα PATOINOS, ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας και ο πρόεδρος του αμπελώνα ευχαρίστησαν τον καθηγούμενο και την Ιερά Μονή Πάτμου για την παραχώρηση της έκτασης.`Το κρασί από τον αμπελώνα τόνισαν και συμφώνησε ο καθηγούμενος που γνωρίζει καλά λόγω της ενασχόλησης του με τη γη, ήταν εξαιρετικό. Το κόκκινο τελείωσε και από το λευκό έμειναν πολύ λίγες φιάλες.

Διαβάστε ακόμη

Ένταξη αποκατάστασης δωμάτων και τοιχογραφιών Ι.Μ. Αγίου Ιώαννη του Θεολόγου Πάτμου στο ΠΕΠ 2021-2027

Θα συνεχιστεί η αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Πάτμου

Επεισόδιο με τραυματισμό στο νησί της Πάτμου μετά από συμπλοκή με δύο ανήλικους

Για βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κατηγορείται 29χρονος αλλοδαπός

Οι Πάτμιοι της Ρόδου γιορτάζουν τον Πολιούχο τους «Όσιο Χριστόδουλο»

"Χτύπησαν" στην Πάτμο οι απατεώνες που ζητούν χρήματα από γονείς για δήθεν ατυχήματα των παιδιών τους

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Πάππου συναντήθηκε ο δήμαρχος Πάτμου

Επιμνημόσυνη δέηση για το δυστύχημα του ΕΚΑΒ του 2001 πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο στο μνημείο της ιατρού Σοφίας Μπεφόν