Αφήνουν τα χωριά μας χωρίς αγροτικούς γιατρούς

Με μπαλωματικές  λύσεις  εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στον χώρο της Υγείας και ειδικά στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Για μια ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, μετακινούν αγροτικό γιατρό από τη Ρόδο στο νησί της Τήλου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που παρουσιάζονται εκεί, αλλά από την άλλη αφήνουν δύο χωριά  (Φάνες και Σορωνή) χωρίς αγροτικό ιατρό, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ήδη, οι πρώτες αντιδράσεις άρχισαν να καταγράφονται από χθες, από τους κατοίκους της Σορωνής και των Φανών, καθώς ο αγροτικός γιατρός που καλύπτει τα δύο χωριά, ο κος Δημήτης Γεωργατζής, μετακινήθηκε για να υπηρετήσει στην Τήλο, χωρίς όμως στη θέση του να τοποθετηθεί άλλος γιατρός για όσο χρονικό διάστημα θα λείψει.

Για τον λόγο αυτό, οι πρόεδροι των δύο δημοτικών διαμερισμάτων κ.κ. Αντώνης Σαββάκης και Βασίλης Νικολίτσης, αναμένεται σήμερα να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας σε κάθε αρμόδια αρχή, ζητώντας να τοποθετηθεί αμέσως γιατρός στα χωριά τους για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων και ειδικά των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν στην πόλη της Ρόδου ή στο Νοσοκομείο.