Φυλάκιση 10 μηνών για το μαχαίρωμα του Δ. Καρατζιά

Συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στην 58χρονη που με ένα σουγιά τραυμάτισε μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2013 στη πλάτη και στην κοιλιά, τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Καρατζιά.

Η 58χρονη κατηγορούνταν για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ωστόσο χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βασίλη Μπέη, μετέτρεψε την κατηγορία σε επίκινδυνη σωματική βλάβη για την οποία την καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών.

Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο επέβαλε στην 58χρονη φυλάκιση 6 μηνών για την κατηγορία της οπλοχρησίας και 3 μήνες φυλάκιση και 150 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την οπλοφορία, δηλαδή κατά συγχώνευση 10 μήνες φυλάκιση και 150 ευρώ πρόστιμο η οποία ποινή αναστέλλεται επί τριετία.  Αξίζει να σημειωθεί πως η 58χρονη ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται και επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν ήταν αυτή που χτύπησε τον δημοτικό σύμβουλο όπως άλλωστε είχε επικαλεστεί και στην απολογία της.

Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου 2013 και αφού η παρέλαση είχε ολοκληρωθεί και το πλήθος είχε διαλυθεί. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ο κ. Καρατζιάς, κινούνταν επί της οδού 7ης Μαρτίου με κατεύθυνση προς τα δικαστήρια. Τότε η 58χρονη τον εξύβρισε κατά τη λήξη των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, τον  ακολούθησε και τον χτύπησε με κλοτσιά στο γόνατο.

 Όταν ο δημοτικός σύμβουλος κινήθηκε για να αποχωρήσει, η 58χρονη τον χτύπησε στην πλάτη με έναν σουγιά με μήκος λάμας 4 εκατοστών, προκαλώντας του τομή μήκους περίπου 12 εκατοστών στην οσφυϊκή χώρα αριστερά, τομή μήκους περίπου 23 εκατοστά συνεχιζόμενη ως αμυχή επί 19 εκατοστά περίπου και σε απόσταση μόλις 5 εκατοστά από την σπονδυλική στήλη.

Στην συνέχεια ο κ. Καρατζιάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή της απαραίτητης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίο στη μία παρά τέταρτο εντόπισαν στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου την 58χρονη και την συνέλαβαν. Στην κατοχή της και συγκεκριμένα μέσα στη τσάντα της βρέθηκε ένας σουγιάς με μήκος λάμας 4 εκατοστών ο  οποίος και κατασχέθηκε.