Ελεύθερη με όρους αφέθηκε 47χρονη για τα είδη «μαϊμού»

Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε χθες και απολογήθηκε η 47χρονη  που μαζί με το σύζυγο της και άλλα δύο άτομα, κατηγορούνται για τα 70.000 είδη απομιμητικών προϊόντων γνωστών εταιρειών που βρέθηκαν τον Ιούλιο 2017 σε αποθήκη στη Ρόδο.

Η 47χρονη συνοδευόμενη από το δικηγόρο της κ. Μηνά Τσέρκη αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές τις αποδίδονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από «έφοδο» που έκαναν στην συγκεκριμένη αποθήκη, υπάλληλοι του Τελωνείου Ρόδου, του ΣΔΟΕ της Αθήνας και εκπρόσωποι των εταιρειών την περασμένη Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017. Εκτός από τον 47χρονο φέρονται να εμπλέκονται η 47χρονη σύζυγος του, ένας 40χρονος από την Αθήνα και ένας αλλοδαπός.

Ωστόσο συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην ανάκριση με την αυτόφωρη διαδικασία, μόνο ο 47χρονος κατηγορούμενος για πλαστογραφία, λαθρεμπορία και παράβαση του νόμου  περί σημάτων.
Μετά την απολογία του ο 47χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί στις 28 Ιουλίου 2017 όταν κλιμάκιο με τους υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και νομικούς συμβούλους των εταιρειών από την Αθήνα και τη Ρόδο μετέβη στην αποθήκη του 47χρονου η οποία όμως ήταν κλειστή και χρειάστηκε η συνδρομή κλειδαρά προκειμένου στη συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, να γίνει ο έλεγχος.

Όπως διαπιστώθηκε μέσα στην αποθήκη υπήρχε πλήθος εμπορευμάτων (είδη ένδυσης και υπόδησης) που έφεραν ομοιώματα σημάτων διαφόρων εταιρειών, ενώ πέρα του κεντρικού χώρου, υπήρχαν και άλλα δωμάτια όπου και εκεί είχαν αποθηκευτεί δεκάδες απομιμητικά προϊόντα.

Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 71.761 απομιμητικά προϊόνταν διαφόρων ειδών και επωνυμιών, έξι τιμολόγια αποστολής και αγοράς καθώς και περίπου 600 σήματα εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης συνελήφθη ο 47χρονος ο οποίος και αποδέχτηκε την κατηγορία σε βάρος του, ενώ επεσήμανε ότι προμηθευτές του είναι ο 40χρονος από την Αθήνα και ο αλλοδαπός. Σημειώνεται πως όλα τα προϊόντα κατασχέθηκαν.