Να δοθεί λύση με τον αγροτικό γιατρό άμεσα ζητά ο κοινοτάρχης Σορωνής

Να δοθεί μόνιμη λύση για το θέμα του αγροτικού γιατρού της Σορωνής, ζητά με επιστολή που απέστειλε στην αρμόδια 2η ΔΥΠΕ Πειραιά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σορωνής κος Αντώνης Σαββάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Τον τελευταίο καιρό έχω γίνει δέκτης πολλών παραπόνων και ειδικά από ηλικιωμένους και ανήμπορους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής,  που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Περιφερειακό Ιατρείο Σορωνής και αυτό οφείλεται στην έλλειψη Ιατρού και ειδικά αυτήν την εποχή που οι ιώσεις είναι σε έξαρση. 

Την Σορωνή εκτός από τους μόνιμους  κατοίκους καθημερινά επισκέπτονται και μαθητές αφού λειτουργούν Βρεφικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο μιας και είναι το κέντρο του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καμείρου και νυν της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, ο δε πληθυσμός της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής μονίμων κατοίκων και επισκεπτών είναι περίπου 2.000.

Στο χωριό μας υπάρχει Περιφερειακό Ιατρείο το οποίο είναι στελεχωμένο με ένα (1)  Ιατρό. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται το φαινόμενο να μετακινείται εκ περιτροπής για το Ιατρείο της Τήλου ο εν λόγω Ιατρός, (λύνεται ένα πρόβλημα και δημιουργούνται άλλα). 

Όπως καταλαβαίνεται η απουσία του παραπάνω Ιατρού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
Εκτός από τους κατοίκους της Σορωνής  και τα σχολεία ο Ιατρός εξυπηρετεί το χωριό  Φάνες και ακόμα και την ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούμε λοιπόν άμεσα να δείξετε την ανάλογη προσοχή και κατανόηση να κινήσετε τις διαδικασίες της μόνιμης λύσης του προβλήματος με την μη μετακίνηση του Ιατρού στην  Τήλο. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.»