Καταδικάστηκε πρώην τραπεζικός εμπλεκόμενη σε υποθέσεις απάτης

Ένοχη κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 57χρονη πρώην τραπεζικός υπάλληλος, η οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας. 

Η 57χρονη κάθισε χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου για δύο υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της άμεσης συνέργειας στην απάτη, μετά από αναιρέσεις που άσκησε δια του δικηγόρου της κ. Σάββα Παυλίδη στον Άρειο Πάγο και έγιναν δεκτές.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 57χρονη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την υπόθεση της απάτης και κάθειρξη 6 ετών για την άμεση συνέργεια σε απάτη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για την πρώτη υπόθεση πρωτόδικα η 57χρονη πρώην υπάλληλος της τράπεζας έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Φεβρουάριο του 2014 σε κάθειρξη 6  ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ της επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για δύο χρόνια. Σε ότι αφορά τη δεύτερη υπόθεση κρίθηκε και για αυτήν ένοχη τέλος Σεπτεμβρίου 2014 και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της πρώτης υπόθεσης, η 57χρονη η οποία ήταν προϊσταμένη καταθέσεων το 1997 αλλά και το 2000 που φέρονται να διαπράχθηκαν τα αδικήματα, μαζί με τον τότε διευθυντή (έχει πλέον πεθάνει) της Λαϊκής τράπεζας στη περιοχή μας, αν και έπαιρναν εντολές από συγκεκριμένο πελάτη και τον γιο του να επενδύσουν σε ομόλογα χρηματικά ποσά, έβγαζαν τα χρήματα από το λογαριασμό όμως ουδέποτε τα επένδυσαν.
Το συνολικό ποσό σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ανέρχεται στις 293.000 ευρώ.