Καταδικάστηκε πρώην τραπεζικός εμπλεκόμενη σε υποθέσεις απάτης

Καταδικάστηκε πρώην τραπεζικός εμπλεκόμενη σε υποθέσεις απάτης

Καταδικάστηκε πρώην τραπεζικός εμπλεκόμενη σε υποθέσεις απάτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1804 ΦΟΡΕΣ

Από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Ένοχη κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 57χρονη πρώην τραπεζικός υπάλληλος, η οποία κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας.

Η 57χρονη κάθισε χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου για δύο υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της άμεσης συνέργειας στην απάτη, μετά από αναιρέσεις που άσκησε δια του δικηγόρου της κ. Σάββα Παυλίδη στον Άρειο Πάγο και έγιναν δεκτές.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 57χρονη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την υπόθεση της απάτης και κάθειρξη 6 ετών για την άμεση συνέργεια σε απάτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την πρώτη υπόθεση πρωτόδικα η 57χρονη πρώην υπάλληλος της τράπεζας έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Φεβρουάριο του 2014 σε κάθειρξη 6 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ της επιβλήθηκε και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για δύο χρόνια. Σε ότι αφορά τη δεύτερη υπόθεση κρίθηκε και για αυτήν ένοχη τέλος Σεπτεμβρίου 2014 και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της πρώτης υπόθεσης, η 57χρονη η οποία ήταν προϊσταμένη καταθέσεων το 1997 αλλά και το 2000 που φέρονται να διαπράχθηκαν τα αδικήματα, μαζί με τον τότε διευθυντή (έχει πλέον πεθάνει) της Λαϊκής τράπεζας στη περιοχή μας, αν και έπαιρναν εντολές από συγκεκριμένο πελάτη και τον γιο του να επενδύσουν σε ομόλογα χρηματικά ποσά, έβγαζαν τα χρήματα από το λογαριασμό όμως ουδέποτε τα επένδυσαν.
Το συνολικό ποσό σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ανέρχεται στις 293.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους