Συμπόσιο στους Λειψούς από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Ζούμε σε μια εποχή που τα επαγγέλματα πληθαίνουν και αλλάζουν.  Ο επαγγελματικός προσανατολισμός γίνεται όλο και πιο δύσκολος.  

Οι νέοι χρειάζονται υποστήριξη και καθοδήγηση σε αυτή την απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία.  Για το σκοπό αυτό η επαγγελματική διαπαιδαγώγηση είναι απαραίτητο να αρχίζει νωρίς, ώστε τα παιδιά να μαθαίνουν για τις ευκαιρίες σπουδών και απασχόλησης, να διδάσκονται ότι η εργασία είναι μέρος του πολιτισμού και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.  

Με την εργασία δεν καλύπτονται μόνοι οι ανάγκες του βιοπορισμού αλλά αναπτύσσεται η προσωπικότητα και αποκτά νόημα και αξία η ζωή.  Με αυτή τη γνώση οι νέοι θα νιώθουν ελεύθεροι να επιλέξουν.

Όλα τα παραπάνω θα απασχολήσουν το 15ο Ετήσιο Συμπόσιο  Λειψών που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λειψών και οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Θέμα του φετινού Συμποσίου είναι:
«Νέες Τεχνολογίες – Νέοι Επαγγελματικοί Προσανατολισμοί
Απαντήσεις στις Σύγχρονες Προσκλήσεις»

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γιολάντα Βλάχου (Πρόεδρος ΦΚΠ/Ι «Ανοιχτή Αγκαλιά), Γεώργιος Φρέρης (Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής ΚΨΥ Δήμου Αθηναίων, ΓΝΝΘΑ «ΣΩΤΗΡΙΑ», MSc Κοινωνικής Παιδοψυχιατρικής, MSc Διοίκηση Οργανισμών Υγείας), Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 14/10/2017

17:00 - 18.00          Βιωματικό Εργαστήρι με εφήβους
Συντονισμός: Γιολάντα Βλάχου, Πρόεδρος ΦΚΠ/Ι Ανοιχτής Αγκαλιάς
Φρέρης Γεώργιος, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής ΚΨΥ Δήμου Αθηναίων,    ΓΝΝΤΑ       “ΣΩΤΗΡΙΑ”, MSc Κοινωνικής Παιδοψυχιατρικής, MSc  Διοίκηση οργανισμών υγείας

Κυριακή 15/10/2017
10:00 - 10:30 Προσέλευση – Εγγραφές

10:30 - 11:00 Χαιρετισμοί – Εισήγηση
Φρέρης Γεώργιος, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής ΚΨΥ Δήμου   Αθηναίων, ΓΝΝΤΑ “ΣΩΤΗΡΙΑ”, MSc Κοινωνικής Παιδοψυχιατρικής, MSc Διοίκηση οργανισμών υγείας

11:00 - 11:30 «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού συμβούλου στο σύγχρονο σχολείο»
Καραϊσαρλή Μαρία, Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Ρόδου

11:30 – 12:15 «Επαγγέλματα του μέλλοντος τα οποία αγνοούν οι γονείς. Το εκπαιδευτικό σύστημα και οι σύμβουλοι δρώντας οικουμενικά σε τοπικές κοινωνίες»
Παπάνης Ευστράτιος, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Πρασσά Ελένη, MSc, Κοινωνιολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ

12:15 – 12:30 Διάλειμμα

12:30 – 13:10 Ομάδες Εργασίας
Συντονισμός: Φρέρης Γεώργιος
Πρασσά Ελένη
Καραϊσαρλή Μαρία

13:10 – 14:00 Παρουσίαση συμπερασμάτων των ομάδων εργασίας
Φρέρης Γεώργιος
Πρασσά Ελένη
Καραϊσαρλή Μαρία
Παρουσίαση Βιωματικών εργαστηρίων από τη Διευθύντρια του Λυκείου Σοφία Χάϊτα

14:00 – 14:30 Κλείσιμο Συμποσίου – Προτάσεις.