Δημοσιεύματα στην Αγγλία για τα καμώματα των νεονύμφων

Δημοσιεύματα στην Αγγλία για τα καμώματα των νεονύμφων

Δημοσιεύματα στην Αγγλία για τα καμώματα των νεονύμφων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1439 ΦΟΡΕΣ

Εκτενή ρεπορτάζ για τον σάλο που προκλήθηκε με τις άσεμνες φωτογραφίες νεόνυμφων από την Αγγλία, στον Άγιο Παύλου της Λίνδου, φιλοξενήθηκαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Independent σημειώνει για το περιστατικό πως ενώ οι φίλοι και η οικογένειά του ζευγαριού, είδαν την αστεία πλευρά αυτού του περιστατικού, το οποίο πάντως έκανε τον γύρο του διαδικτύου, οι φωτογραφίες υπέπεσαν στην προσοχή των θρησκευτικών αρχών της Ρόδου, με αποτέλεσμα να εξοργιστούν.
Φιλοξένησε μάλιστα δηλώσεις της νύφης στις οποίες αναφέρει ότι «ήταν κάτι που αποφασίσαμε να κάνουμε για πλάκα, θεωρώντας ότι θα προκαλέσει γέλιο». Επισημαίνει δε την απόφαση του Μητροπολίτη Ρόδου, Κυρίλλου, για την απαγόρευση πολιτικών γάμων, οι οποίοι κατά 99% τελούνται στον Άγιο Παύλο από Βρετανούς τουρίστες.

Η Sun που αποκάλυψε πρώτη το θέμα επικαλείται ανώνυμο κάτοικο από την Λίνδο που αναφέρει πως οι ντόπιοι είναι εξαγριωμένοι και θέλουν να ακούσουν μια συγγνώμη από το ζευγάρι, ενώ τονίζει ότι η δημοσίευση του θέματος στα βρετανικά και ακολούθως στα ελληνικά ΜΜΕ προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά.
«Παρόλο που ήταν μια προσομοιωμένη πράξη, αισθάνονται ότι έβλαψε την εκκλησία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ανώνυμη πηγή πρόσθεσε ακόμη: «Οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι και θέλουν να μηνύσουν το εμπλεκόμενο ζευγάρι».

Οι Times επικαλούνται δηλώσεις του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου κ. Γιώργου Ελευθερίου. Ο τελευταίος ανέφερε αρχικά: «Είμαστε Έλληνες και αγαπάμε τις παραδόσεις μας και την ιερότητα των θρησκευτικών μας χώρων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτή η αηδιαστική συμπεριφορά» και συνέχισε λέγοντας: «Ντροπή τους για τη ζημιά που έχουν κάνει. Θα είχαν κάνει το ίδιο στην πατρίδα τους; Μπροστά από ένα βρετανικό παρεκκλήσι, έναν εβραϊκό ναό, ένα μουσουλμανικό τζαμί;». Ο κ. Ελευθερίου υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουμε εκατοντάδες μελλόνυμφους από τη Βρετανία και από όλο τον κόσμο που μας καλούν με δάκρυα λόγω αυτής της απόφασης και μας ρωτούν τι θα συμβεί. Είμαστε ένας από τους πιο διάσημους γαμήλιους προορισμούς στον κόσμο και έχουμε προγραμματισμένους γάμους μέχρι το 2021! Πλέον εξετάζουμε την δυνατότητα οι συγκεκριμένοι γάμοι να μεταφερθούν και να τελεστούν σε άλλα μέρη της Ρόδου».

Όλα σχεδόν τα βρετανικά ρεπορτάζ δεν παραλείπουν να αναφέρουν την τεράστια σημασία που έχει ο τουρισμός για την ελληνική οικονομία, αλλά και οι γάμοι στη Λίνδο, με αποτέλεσμα η απαγόρευσή τους να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία σε πολλούς επαγγελματίες.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών