Αναβλήθηκε η δίκη  για τη ληστεία  στην Εθνική τράπεζα

Για το φθινόπωρο του 2018 αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η δίκη για τη ληστεία που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στο κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κύπρου, στη Ρόδο.

 Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί προχθές ωστόσο τελικά αναβλήθηκε για τις 12 Νοεμβρίου 2018. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 31χρονος και 25χρονος σε μία προσπάθεια να μειώσουν τις βαρύτατες ποινές κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν τον Μάρτιο του 2015 από το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου).

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες έχουν κριθεί ένοχοι για τις κατηγορίες της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου τελεσθείσας από κοινού, κλοπής κατ’ εξακολούθηση από κοινού, αντίστασης τελεσθείσα από δύο ή περισσότερους από κοινού, παράνομη οπλοφορία, παράνομη οπλοκατοχή από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί τελεσθείσα από περισσότερους από κοινού, παράνομη οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και έχουν καταδικαστεί: ο 31χρονος Θ. Δ. σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και φυλάκιση 6 μηνών καθώς και χρηματικό  πρόστιμο 1.300 ευρώ και ο 25χρονος Δ. Β. σε συνολική κάθειρξη 22 ετών και φυλάκιση 11 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.300 ευρώ.  

Το πρωτόδικο δικαστήριο με την ίδια απόφαση το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία της  απλής συνέργειας στη ληστεία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τελεσθείσα από κοινού, 26χρονο από την Πάτρα ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση, καθώς με το αυτοκίνητο του είχαν έρθει στη Ρόδο οι δύο καταδικασθέντες.

Ο 31χρονος και ο 25χρονος που βρίσκονται ήδη σε φυλακές της χώρας, κατηγορούνται για τη διάπραξη συνολικά 11 ένοπλων ληστειών μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2013 σε υποκαταστήματα Τραπεζών, στην Αττική.
 

Οι ίδιοι φέρονται και ως οι δράστες της ένοπλης ληστείας που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2012 στο νησί μας και συγκεκριμένα στην Εθνική Τράπεζα της πλατείας Κύπρου.