Συγκινητική η ανταπόκριση των κατοίκων του νησιού στην εκδήλωση Μουσικό Αντάμωμα

Μόνο συγκινητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανταπόκριση των κατοίκων της Ρόδου στο κάλεσμα της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου να συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΚΡΗΤΗ - ΡΟΔΟΣ -ΠΟΝΤΟΣ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ» που πραγματοποιήθηκε στις  4 του μήνα και παράλληλα είχε σκοπό να στηρίξει τις προσπάθειες του κοινωνικού παντοπωλείου στο νησί μας.

Το θέατρο της μεσαιωνικής τάφρου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο εκείνη τη μέρα που έφερε μαζί του τρόφιμα αλλά και φάρμακα για τις ανάγκες των δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου και ιατρείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ» από τις προσφορές του κοινού, «καλύφθηκαν» οι ανάγκες του Οκτώβρη σε τρόφιμα και έτσι η διανομή αυτού του μήνα διάρκειας τριών ημερών, βασίστηκε στις εθελοντικές προσφορές της εκδήλωσης.

Από τις προσφορές αυτές καλύπτονται οι ανάγκες περίπου 300 οικογενειών με συνολικά περίπου 1000 μέλη που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου της Ρόδου. Η καταμέτρηση που έγινε έδειξε ότι συγκεντρώθηκαν: περίπου ένας τόνος διάφορων ζυμαρικών, 200 κιλά όσπρια, 400 τεμάχια γάλα, 75 κιλά αλεύρι, 100 κιλά ζάχαρη και 400 τεμάχια διάφορες κονσέρβες.

Εκείνη τη βραδιά γέμισε με τρόφιμα ένα ολόκληρο φορτηγό της περιφέρειας, μία επιχείρηση με επιβλέποντα τον εντεταλμένο κοινωνικής μέριμνας -υπεύθυνο του κοινωνικού παντοπωλείου περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Καραμαρίτη που είχε τη συνδρομή του συναδέλφου του επίσης εντεταλμένου επιχειρηματικότητας και εμπορίου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Ευστρατίου και υπαλλήλων της περιφέρειας.

Παρά τις δωρεές εξακολουθούν όμως να υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε λάδι, καθώς λόγω της υψηλής τιμής του βασικού αυτού προϊόντος είναι λίγες οι ποσότητες που προσφέρονται από το κοινό. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου αυξάνονται σταδιακά και για το λόγο αυτό, οι εθελοντικές προσφορές είναι πολύτιμες.

Υπενθυμίζεται ότι η ιδέα διοργάνωσης της εκδήλωσης ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες και βασίστηκε στην υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στη βούληση του Περιφ. Συμβούλου Πολιτισμού Κάλλιστου Διακογεωργίου να γίνει κάτι μεγάλο, πρωτόγνωρο και μοναδικό για τα Δωδεκάνησα. Έτσι, διοργανώθηκε η μουσική συνάντηση Κρήτης – Πόντου, με τη Ρόδο να υποδέχεται τις αντίστοιχες μουσικές και στηρίχτηκε  ενεργά από τους δυο πολιτιστικούς συλλόγους Κρητών και Ποντίων Ρόδου.

Οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος και καταχειροκροτήθηκαν ήταν συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης για τον Πόντο, Βασίλης Σκουλάς για την Κρήτη και η  Χριστίνα Κόζα και ο Γιάννης Κλαδάκης εκπροσωπώντας τη μουσική της Ρόδου.