Η Ρόδος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού

Η Ρόδος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού

Η Ρόδος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Στο νησί μας θα πραγματοποιηθεί το FVW Workshop με σκοπό τη συμμετοχή των επισκεπτών, κυρίως από τη Γερμανία, στις μεγάλες διοργανώσεις

Με αφορμή τις κορυφαίες διοργανώσεις αθλητικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και τους αθλητικούς και τοπικούς φορείς, διοργανώνεται στη Ρόδο το fvw workshop με θέμα την ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου ως προορισμού αθλητικών διοργανώσεων και την καθιέρωση της Ρόδου ως brand μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στα άκρα της σαιζόν. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το FVW, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ. Την εκδήλωση στηρίζει ο Δήμος Ρόδου. Συντακτική ομάδα του FVW με επικεφαλής τον αρχισυντάκτη Klaus Hildebrandt, εκπρόσωποι των tour operators και εξειδικευμένα γραφεία θα συνεργαστούν με την ηγεσία του τουρισμού, τους φορείς του τόπου στον παραπάνω στόχο.

Η ενέργεια αποτελεί, σημαντική δράση για την ενδυνάμωση της γερμανικής τουριστικής αγοράς στα νησιά μας, στη χαμηλή κυρίως τουριστική περίοδο αναδεικνύοντας ένα μεγάλο αθλητικό προορισμό. Ανοίγει παράλληλα το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Ρόδου και του Αιγαίου με την ανάπτυξη του ανωτέρω Brand. Ο στόχος είναι: να περάσει το μήνυμα στη γερμανική αγορά ότι η Ρόδος είναι προορισμός κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες συμβάλουν ουσιαστικά στην επέκταση τουριστικής περιόδου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Olympic Palace Resort Hotel & Convention Center –χορηγός συνεδρίου-. Μέσα από τις εργασίες θα ενημερωθούν οι Τ.Ο. που συμμετέχουν, TUI, THOMAS COOK, DER TOURISTIK, ALL TOURS και άλλοι εξειδικευμένοι καθώς και οι retailers, να συμπεριλάβουν τις αθλητικές εκδηλώσεις στο πρόγραμμά τους, να τις προβάλουν, να τις στηρίξουν στα άκρα της σαιζόν. Οι τουριστικοί οργανισμοί θέλουν οι επισκέπτες τους να πάρουν μέρος στις αθλητικές διοργανώσεις πχ μαραθώνιο, τρίαθλο, ποδήλατο ή απλά να παρακολουθήσουν τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του νησιού. Η ανάπτυξη των ανωτέρω θα προετοιμάσει το έδαφος για ακόμη περισσότερα.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Klaus Hildebrandt, αρχισυντάκτης του FVW, θα παρουσιάσει, σημαντικά στοιχεία και αριθμούς για την γερμανική τουριστική αγορά και σύγκριση της Ρόδου με άλλους προορισμούς.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ροδίτικης φιλοξενίας με έμφαση στη διαφοροποίηση των προτάσεων διακοπών. Μέσα από τη σύνθετη διοργάνωση που περιλαμβάνει πρόγραμμα φιλοξενίας και τη συνεδριακή ημέρα, αναπτύσσονται σχέσεις και προκύπτουν αποτελέσματα που δρουν μέσα στο χρόνο και αποδίδουν στους επιχειρηματίες, τον τόπο, την αγορά, τη χώρα. Οι διοργανώσεις τέτοιου μεγέθους και εξωστρέφειας, στηρίζονται κατά πολύ στην υπεύθυνη συμμετοχή και συνδρομή των επαγγελματιών του τουρισμού σε κάθε χώρο. Οι χορηγοί και υποστηρικτές θα ανακοινωθούν και θα προβληθούν ως αναγνώριση του μεγέθους της αυθόρμητης και ευγενικής προσφοράς τους.

Διαβάστε ακόμη

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”