Συγκεντρώνουν υπογραφές στις Φάνες για το  «Μουσείο Κρασιού»

Να προχωρήσουν ταχύτατα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και να λειτουργήσει άμεσα το Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου στις Φάνες (Μουσείο Κρασιού) ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής με επιστολή που απέστειλαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο της Ρόδου, τους βουλευτές του νομού μας και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Νεκτάριο Σαντορινό.

 Στην επιστολή αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κάτοικοι των Φανών, κάτοικοι άλλων χωριών, κάτοικοι της Ρόδου, σταφυλοπαραγωγοί, και φίλοι του Μουσείου Κρασιού» στις Φάνες (Βιωματικό Κέντρο), αυτού τυ εντυπωσιακού Μουσείου στην ΚΑΪΡ Φανών, που είναι έτοιμο, τουλάχιστον πριν δύο χρόνια απαιτούμε την άμεση λειτουργία του και απευθύνονται προς:

1) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

2) στο δήμο Ρόδου

3) στον κ. Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιό

4) σε όλους τους κ.κ. βουλευτές Δωδεκανήσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Στις 03-09-2016, στην τέταρτη «Γιορτή Αμπελιού» του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών, στην περιοχή ΚΑΪΡ, της κοινότητας Φανών (Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς), τόσο ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρόδου (πρώην ΕΑΣΔ) κ. Δ. Καραγιάννης όσο και βουλευτής κ. Ν. Σαντορινιός υποσχέθηκαν δημόσια στον κόσμο, ότι αυτό το διαμάντι, που ακούει στο όνομα «Μουσείο Κρασιού» θα ήταν «επίσημα επισκέψιμο σε 10 ημέρες» από τότε. Σήμερα 12 μήνες μετά, ακόμη το Μουσείο, ίσως το καλύτερο στο Νότιο Αιγαίο δεν λειτουργεί!

Παρά τις προσπάθειες και τις προτάσεις μας, δεν μας απήντησαν ούτε οι βασικοί υπεύθυνοι του Αγροτικού Συνεταιρισμύ Ρόδου (πρώην ΕΑΣΔ), πρόεδρος, διευθυντής, ούτε ο κ. Σαντορινιός, αλλά ούτε και η Περιφέρεια, στο πρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη κ. Ζανεττίδη, ο οποίος στην αρχή τουλάχιστο προσπάθησε για το θέμα αυτό.

Το Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου στις Φάνες έγινε με χρήματα (περισσότερα από 350.000€) των Ευρωπαίων (κατά πολύ μεγάλο βαθμό) και των Ελλήνων φορολογουμένων (κατά μικρότερο βαθμό).

Ο λόγος που επιμένουμε είναι ότι η σωστή λειτουργία του τα τελευταία 2 χρόνια, θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά έσοδα στην ΕΑΣΔ, την ΚΑΪΡ, να παρέχει απασχόληση σε νέους ανθρώπους και να συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Αντιθέτως, η παρατεταμένη αδράνεια οδηγεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά έργα που έγιναν στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια, στην εγκατάλειψη, τους βανδαλισμούς και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Υπεύθυνος: Απόστολος Παν. Κυριατσούλης, Φάνες ή Γ. Παπανδρέου 72, Ρόδος.

Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του Μουσείου Κρασιού στις Φάνες».