Αναζητείται λύση για τη λειτουργία των ελαιοτριβείων της Ρόδου

Σε ανοικτή γραμμή βρίσκονται περιφέρεια και ΔΕΥΑΡ για να καθορίσουν μέρα και ώρα συνάντησης ώστε να συζητηθούν τα εκκρεμή θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ελαιοτριβείων στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» μετά την αποστολή του εγγράφου από το γενικό διευθυντή της επιχείρησης Μανώλη Διακομανώλη προς τον προϊστάμενο του τμήματος βιομηχανίας στη διεύθυνση ανάπτυξης Γιάννη Γιαννά, για τη διάθεση των λυμάτων από τα ελαιοτριβεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ στο οποίο αναφέρει ότι ο τελευταίος παρεμβαίνει σε θέματα λειτουργίας της επιχείρησης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της επιχείρησης Αλέξανδρο Μανωλάκη ώστε μετά από συνεννόηση και με το δήμαρχο να οριστικοποιηθεί η συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φλέγον θέμα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους λειτουργίας των ελαιοτριβείων είναι η διάθεση του προϊόντος πλύσης του ελαιόκαρπου, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η ΔΕΥΑΡ θα το δέχεται τελικά  στις εγκαταστάσεις της.

Μάλιστα ενώ συνεδρίασε τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης και υπήρξε πρόταση για να εξεταστεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης λόγω του κατεπείγοντος, τελικά δεν τέθηκε για συζήτηση.

Πάντως αν δε βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, τότε η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας θα πρέπει να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας των ελαιοτριβείων αφού δεν θα υπάρχει χώρος διάθεσης του υποπροϊόντος.