Αστυνομικοί του Νοτίου Αιγαίου πήραν μέρος εθελοντικά σε αιμοδοσία και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Σήμερα 20 Οκτωβρίου 2017 γιορτάζουμε την «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Για το λόγο αυτό πρωινές ώρες τελέστηκε δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στην οποία παραβρέθηκαν οι θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, τοπικών φορέων – συλλόγων, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος (Σχετικό το από 18-10-2016 Δελτίο Τύπου).

 

 

Παράλληλα αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε ενεργά σε δυο σημαντικές κοινωνικές δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα.

 

 

Ειδικότερα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προηγούμενων ημερών αστυνομικοί που υπηρετούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα συγκέντρωσαν πάνω από -50- κιβώτια με τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία παραδόθηκαν στους υπευθύνους του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», για τις ανάγκες των παιδιών που στηρίζονται από τον συγκεκριμένο οργανισμό, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

 

 

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί συμμετείχαν σε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε οργανωμένα σε δημόσια Νοσοκομεία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος και την κάλυψη παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία, στέλνοντας έμπρακτα ένα μήνυμα ελπίδας ζωής και αισιοδοξίας ιδιαίτερα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.