Μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Ροδίων Παιδεία» τραγούδησαν μαζί με το Νίκο Πορτοκάλογλου

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στο Colorado, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η συναυλία «Να κάνουμε μαζί το Restart…» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους «Ευγενείς Αλήτες», η οποία είχε διοργανωθεί από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και το «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις». 

Στη συναυλία συμμετείχε και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» «Αρίων» που αποτελείται από μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου υπό τη διεύθυνση της κ. Ευανθίας Κρητικού.

Πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας οι μαθητές που συμμετέχουν στη χορωδία «Αρίων» είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρόβες στο χώρο του σχολείου από κοινού με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους συνεργάτες του. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όσους μαθητές συμμετείχαν αφού συνεργάστηκαν με έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη και με επαγγελματίες μουσικούς. 


Έτσι, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, τόσο κατά την έναρξη της συναυλίας όσο και κατά τη λήξη της, τα τραγούδια απέδωσαν εξαιρετικά ο Νίκος Πορτοκάλογου μαζί με τους μαθητές της χορωδίας «Αρίων». 
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Νίκος Πορτοκάλογλου δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Τον Ιούνιο του 2015 είχε συνεργαστεί και πάλι με μαθητές των Εκπαιδευτηρίων στο πλαίσιο της γιορτής λήξης εκείνου του σχολικού έτους. 

Στο πρόγραμμα της συναυλίας «Να κάνουμε μαζί το Restart…» περιλαμβάνονταν παλιά και αγαπημένα τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογου αλλά και τα τραγούδια από το νέο του άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα το καλοκαίρι. Για τον Νίκο Πορτοκάλογλου οι συστάσεις περιττεύουν. 

Είναι ένας καλλιτέχνης με το δικό του ξεχωριστό ύφος. Από το 1982, όταν μπήκε στη δισκογραφία, μέχρι και σήμερα, συνδυάζει ροκ ήχους με λαϊκά ηχοχρώματα, αναζητά την πρόκληση σε κάθε μουσικό του βήμα και είναι ειλικρινής απέναντι στο κοινό του. 

Ένας μαγικός του στίχος αρκεί για να ζεστάνει τις ψυχές όσων έχουν την τύχη να είναι στις συναυλίες του. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και σε αυτή τη συναυλία, με τις άριστες ερμηνείες και εκτελέσεις, μάγεψε το κοινό του.
Μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογου ήταν και οι νέοι του συνεργάτες, οι «Ευγενείς αλήτες». Πρόκειται για έξι νέους ταλαντούχους μουσικούς με ξεχωριστές και ιδιαίτερες φωνές. Τα «νέα χρώματα στην παλέτα τους» είναι το πιάνο, η τρομπέτα, το βιολί, το γιουκαλίλι, το κλαρίνο, το ακορντεόν και η γκάιντα. 


Αυτά μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά. Φέτος, ο Νίκος Πορτοκάλογου και οι «Ευγενείς αλήτες» ξεκίνησαν και συνεχίζουν έναν κύκλο συναυλιών σε Ελλάδα και Κύπρο σε συνεργασία με χορωδίες κυρίως από Γυμνάσια και Λύκεια.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους «Ευγενείς αλήτες» για τις μοναδικές στιγμές που μας προσέφεραν. 
Επίσης, συγχαίρει τους μαθητές της χορωδίας «Αρίων» γιατί με ελάχιστες πρόβες κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μιας συναυλίας. 

Επιπρόσθετα, ευχαριστεί θερμά τον κ. Μ. Ταχλιαμπούρη για την παραχώρηση του Colorado, το εστιατόριο «Μελτέμι» και ιδιαίτερα τον κ. Θ. Κόκκινο, καθώς επίσης την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων SK Auto Holidays και τον κ. Ζόραν Πάνιτς για την ευγενική χορηγία τους.