Απολογισμός έργου 20ετίας από τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣΡ, κ. Κώστα Σαρρή

Απολογισμός έργου 20ετίας από τον  απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣΡ, κ. Κώστα Σαρρή

Απολογισμός έργου 20ετίας από τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΣΡ, κ. Κώστα Σαρρή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1085 ΦΟΡΕΣ

Συγκινητική ομιλία ενώπιον των δικηγόρων της Ρόδου

Μετά από 20 σχεδόν χρόνια, στις επάλξεις του δικηγορικού συλλόγου της Ρόδου, ο απερχόμενος πρόεδρος κος Κωνσταντίνος Σαρρής, «παρέδωσε» χθες ενώπιον των συναδέλφων του, τον απολογισμό του έργου και των προσπαθειών που κατέβαλαν από κοινού τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας τον θεσμό των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου της Ρόδου.

Ο κ. Κώστας Σαρρής, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους του, αλλά και τους συνεργάτες του που έφεραν από κοινού σε πέρας το δύσκολο έργο που ανέλαβαν.

Στη χθεσινή του ομιλία προς τα μέλη του ΔΣΡ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους από βάθος καρδιάς για την στήριξη αλλά και την κατανόησή σας όλα τα χρόνια της θητείας μου ως Προέδρου του Δικηγορικού μας Συλλόγου, τα οποία ανέρχονται σε μια εικοσαετία περίπου.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω ειδικότερα όλους τους συναδέλφους που υπηρέτησαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από την έναρξη της θητείας μου μέχρι σήμερα. Επίσης να ευχαριστήσω την συνάδελφο Σοφία Λάππα, Γραμματέα του Συλλόγου, τον Νικήτα για τον ζήλο του για την Βιβλιοθήκη, τον Κώστα Δένδη για την επιμέλεια της Δωδεκανησιακής Νομολογίας, την Κική, την Κατερίνα, τον Θανάση, τον Ιάκωβο, τον αγαπητό Νικόλαο Καραμάριο συνταξιούχο, για την άψογη συνεργασία που είχα μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων και τον Πρόεδρο τους, τον Γιώργο τον Λαουδίκο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και όλους γενικά τους υπαλλήλους για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Αγαπητοί Συνάδελφοι εμφανίζομαι σήμερα ενώπιόν σας με καθαρή την καρδιά και την συνείδηση ότι δεν έβλαψα τουλάχιστον συνειδητά και δεν αδίκησα κανένα συνάδελφο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Αν όμως παρά ταύτα κάποιος από σας έχει αντίθετη άποψη, του ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.
Μέσα από μια μακρόχρονη θητεία σίγουρα θα έχουν γίνει και λάθη και παραλείψεις, εκείνο όμως για το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία σκοπιμότητα. Υπεράνω όλων ήταν για μας το συμφέρον των Συναδέλφων, το συμφέρον του Συλλόγου.

Πιστεύω ότι δώσαμε δεν πήραμε από τον Σύλλογο. Προσωπικά θα τολμήσω να πω ότι δεν πήρα ποτέ από το ΛΕΑΔΡ τα όσα αυτό παρέχει.
Πέραν των άλλων αποφθεγμάτων του Κλεόβουλου του Λινδίου όπως το γνωστό «Μέτρον Άριστον», είναι και το άλλο περισσότερο σοφό κατά την γνώμη μου «Αρχή Σοφίας της Αγνοίας η Γνώσις».

Υπήρξαν στιγμές πραγματικά, που αισθανόμουν, όταν ανέλαβα την Προεδρία του Συλλόγου, ότι ανέβαινα ένα κακοτράχαλο ανηφορικό δρόμο, χωρίς νερό και μέσα στην βράση του καλοκαιριού. Όμως η αγάπη η δική σας και η βαθειά πιστεύω συναίσθηση του καθήκοντός μου έδιναν την δύναμη να προσπεράσω αυτόν τον κακοτράχαλο δρόμο και να φτάσω στο τέρμα της διαδρομής, το οποίο τέρμα είναι η ημερομηνία λήξεως της παρούσας θητείας μου, όπου πλέον δεν θα είμαι υποψήφιος Πρόεδρος.

Καταγγείλαμε έγγραφα και προφορικά τόσο στις Εισαγγελίες όσο και στα Α.Τ. την κατευθυνόμενη πελατεία προς συγκεκριμένους συναδέλφους και προσπαθήσαμε να σταματήσει η πληγή αυτή. Όμως παρά ταύτα συνεχίζεται και εμείς οι καταγγείλλαντες είχαμε χαρακτηριστεί ως συκοφάντες.

Ο Σύλλογός μας δεν υπήρξε μονόπλευρος ασχολούμενος μόνο με τα νομικά ζητήματα και με τα ανακύπτοντα προβλήματα στον χώρο απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά πολυπράγμων, ασχοληθείς με όλα τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα τα οποία είχαν ανακύψει, με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις.
Επίσης ανέπτυξε έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα.

Επιδιώξαμε την αγαστή συνεργασία με τους Δικαστές και δεν ανεχθήκαμε αλαζονικές ή υβριστικές ή απαξιωτικές συμπεριφορές, οπότε αυτές υπήρξαν. Ποτέ δεν επιδιώξαμε σχέσεις προς ίδιο όφελος, ούτε επιδιώξαμε την δημιουργία σχέσεων εκτός Δικαστηρίων. Άπαντες δε γνώριζαν ότι ο Σύλλογος μας τιμά και σέβεται τους συνεργάτες του Δικαστές και Υπαλλήλους. Όλοι όμως γνώριζαν ότι η σχέση αυτή θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στον αμοιβαίο σεβασμό, όποτε δε υπήρξαν απαράδεκτες συμπεριφορές αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και δυναμικά αγνοώντας το οποιοδήποτε κόστος είχε αυτή η αντιπαράθεση.

Στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ο Σύλλογος μας έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του, τούτο δε μαρτυρεί η μέχρι σήμερα διατηρούμενη σχέση αμοιβαίας εκτίμησης με τους τέως Προέδρους της Ολομέλειας, Αντώνιο Ρουπακιώτη, Δημήτρη Παξινό και Γιάννη Αδαμόπουλο.
Με ρώτησε κάποιος συνάδελφος ποια είναι η παρακαταθήκη την οποία αφήνω στο Σύλλογο. Η απάντηση μου είναι Αγάπη, Ομόνοια και Αλληλοκατανόηση μεταξύ μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα μας ενώνουν ο κοινός σκοπός, η κοινή επιδίωξη. Το λειτούργημά μας πρέπει όχι μόνο να το περιφρουρήσουμε αλλά και να το τιμήσουμε. Θα παραμείνω και μετά το πέρας της θητείας μου κοντά στον Σύλλογο, κοντά στους Συναδέλφους. Φεύγω δε με την συνείδηση μου ήσυχη ότι έπραξα το καθήκον μου απέναντι στους συναδέλφους μου στην δικηγορία και στην κοινωνία γενικότερα.»

Ρόδος 20 Οκτωβρίου 2017
Για το ΔΣ του Δ.Σ.Ρ
Ο Πρόεδρος
Κων/νος Σαρρής

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων