Αρκετός κόσμος στην ομιλία του Γιώργου Καμίνη

Αρκετός κόσμος στην ομιλία του Γιώργου Καμίνη

Αρκετός κόσμος στην ομιλία του Γιώργου Καμίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1282 ΦΟΡΕΣ

Το στίγμα του για το νέο φορέα του Κέντρου, στην ηγεσία του οποίου επιθυμεί να εκλεγεί στις επικείμενες εκλογές, έδωσε, προχθές το βράδυ, κατά την ομιλία του στη Ρόδο, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Mediterranean” όπου και πραγματοποίησε την ομιλία του ο κ. Καμίνης, παρευρέθηκαν υποστηρικτές του αλλά και γνωστά μέλη της τοπικής κοινωνίας από το χώρο της Κεντροαριστεράς, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΔΗ.ΜΑ.Ρ.

Συγκεκριμένα, την ομιλία του παρακολούθησαν: Ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο πρώην Δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντώνης Χατζηιώαννου, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Νίκος Ζωίδης και Βασίλης Παπανικόλας, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Μανόλης Σαββής, ο πρώην Αντινομάρχης κ. Γιάννης Χριστοφάκης, ο πρώην Πρόεδρος του δ.σ. Ρόδου κ. Γιάννης Τσιγάρος, ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Δημήτρης Μοσχογιάννης, ο υποψήφιος για την Προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Τάσος Διάκος.


Παρόντες ήταν, επίσης, και αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής όπως οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σάββας Διακοσταματίου, Τέρης Χατζηιωάννου και η κα Λίτσα Κρεμαστινού, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καρατζιάς και Γιάννης Κούρτης, ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς κ.α.

Τον κ. Καμίνη προλόγισε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος είναι και Συντονιστής της εκλογικής διαδικασίας για το νέο φορέα στο Νότιο Αιγαίο. Είπε, μεταξύ άλλων, ο ίδιος: «Είναι αλήθεια ότι η σοσιαλδημοκρατία σήμερα καλείται να δώσει απαντήσεις που θα πολεμήσουν τις ανισότητες και θα την επανασυνδέσουν με τα κοινωνικά στρώματα που έχασε στην περίοδο της κρίσης και της δραματικής περιστολής του ορίζοντα των προσδοκιών. Η διέξοδος που είναι αναγκασμένη να προσφέρει η Κεντροαριστερά είναι να διαμορφώσει μία ατζέντα που θα οδηγεί στην έξοδο από την κρίση μέσα από την καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

Ο κ. Καμίνης
Τη δέσμευση ότι ο ίδιος θα είναι εδώ και θα στηρίζει την προσπάθεια και την επόμενη ημέρα των εκλογών, ακόμα και αν δεν είναι ο ίδιος αρχηγός, έκανε από τη Ρόδο ο κ. Καμίνης κατά την ανοιχτή ομιλία του. Όπως είπε, βλέπουν όχι το «αύριο» αλλά το «μεθαύριο» και έστειλε το μήνυμα ότι έχουν υποχρέωση, όποιοι δεν εκλεγούν, να στηρίξουν αυτόν που θα εκλεγεί.

Στη συνέχεια, θέλησε ν’ αναφερθεί σ’ εκείνο που αποκόμισε από αυτή του την περιοδεία ανά την Ελλάδα και είπε χαρακτηριστικά: «Το πρώτο που διαπίστωσα παντού είναι ότι οι νέοι φεύγουν διαρκώς. Αυτό σημαίνει ότι χάνουμε το πιο πολύτιμο κεφάλαιο, μια ολόκληρη γενιά».


Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, κατά την ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη ανάγκη για ένα «επενδυτικό σοκ» στη χώρα, τονίζοντας ότι πρέπει ν’ ανοίξουν δουλειές και ότι οι επενδυτές που έρχονται εδώ παίρνουν μεγάλο ρίσκο όταν για να κάνει κάποιος μία επιχείρηση χρειάζεται…πενήντα άδειες!
Μάλιστα, αρκετές φορές κατά την ομιλία του, ο κ. Καμίνης άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στο σημείο αυτό, ότι μιλάει για επενδύσεις αλλά μετά βίας προωθεί το Ελληνικό.

Για το χώρο του Κέντρου, είπε ότι έχει ιστορική σημασία και μεγάλη συμβολική φόρτιση, ωστόσο τα πράγματα συγχέονται πλέον και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Συριζαίοι λένε ότι είναι Αριστερά αλλά συγκυβερνούν με τον Καμμένο.
Όσο αφορά στο ιδεολογικό του στίγμα, ο κ. Καμίνης δήλωσε βαθιά φιλελεύθερος, πολιτικά, και ότι πιστεύει στη Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό και στο Κράτος Δικαίου.

«Τι θέλουμε;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια και ανέφερε την καλή δημόσια εκπαίδευση και τα καλά νοσοκομεία για τα οποία, όμως, θα πρέπει να έχουμε τους άξιους και να είναι καλά αμειβόμενοι. «Γι’ αυτό θέλουμε την αξιοκρατία», είπε και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε την αξιολόγηση στη Δημόσιο». Όσο για το που θα βρεθούν τα χρήματα, τόνισε ότι το Δημόσιο έχει ακόμα τεράστια περιθώρια αλλά όλα αυτά χρειάζονται συγκρούσεις.

Σχετικά με το εκλογικό σύστημα, ο κ. Καμίνης δήλωσε αντίθετος με τις τεράστιες εκλογικές περιφέρειες που ευνοούν τους αναγνωρίσιμους και δη από την τηλεόραση και είπε ότι πρέπει να “σπάσουν”. Είπε, ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα προοδευτικό κόμμα όταν κάνει προσλήψεις στο δημόσιο και πάει να φέρει την απλή αναλογική για να επιβιώσει στις εκλογές και ούτε είναι κοινωνική πολιτική η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη.

Μίλησε, ακόμη, για την ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία στη χώρα αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε, όπως και να έχουμε ένα φορολογικό σύστημα που δεν θ’ αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, να γίνει πράξη η αποκέντρωση με ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και να έχουμε μία αγροτική πολιτική που να συνδέεται με τον τουρισμό. «Αν δεν τα κάνουμε αυτά έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές», είπε. Και κλείνοντας ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό χρειάζεται μία μεγάλη παράταξη που να μπορέσει να ηγηθεί και όχι μία του 5%-6%. «Δεν θέλουμε να είμαστε ένα συμπλήρωμα», κατέληξε ο κ. Καμίνης και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια