Στη Ρόδο η έκθεση «η μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση»

Στη Ρόδο η έκθεση «η μακρά πορεία  της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση»

Στη Ρόδο η έκθεση «η μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 437 ΦΟΡΕΣ

Τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο από τον πρόεδρο της Βουλής

Το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, τα εγκαίνια της έκθεσης με τον τίτλο «Η μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την ενσωμάτωση».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, που θα φιλοξενηθεί στο παλιό ελληνικό προξενείο, θα λάβει χώρα στις 13. 45 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και φορέων.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει εκτός απροόπτου ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης.
Η εκδήλωση εντάσσεται στον εορτασμό της 77ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα γίνει στη Ρόδο. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν τα εξής:
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1. Γενικό Σημαιοστολισμό από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017, όλων των καταστημάτων, δημοσίων, δημοτικών, Ν. Π. Δ. Δ. και Ν. Π. Ι. Δ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.
2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των Ν. Π. Δ. Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.
Tετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 19.00 Επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 2017 από την 95 ΑΔΤΕ στον Προμαχώνα Αγ. Γεωργίου Παλαιά Πόλη
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 20.00 Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου 2017
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 11.00 Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία με ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές

Ώρα 12.00: Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους-οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο Βωμό της Πατρίδας, στον ανδριάντα του Ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου, στο Μνημείο του Παπά και του Δασκάλου, στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου (στο Βωμό της Πατρίδας).
Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων υπεύθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται για τα μνημεία του Παπά και του Δασκάλου Βιτζηλαίος Μιχάλης, Κ.Φ.Α. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, για τον Ανδριάντα του ήρωα Αλεξάνδρου Διάκου-Τερζής Αθανάσιος Κ.Φ.Α. του Μουσικού Λυκείου Ρόδου, για την Προτομή του Ευσταθίου Γεωργίου-Τσουκνίδα Πανδώρα Κ.Φ.Α. του 4ου Γυμνασίου Ρόδου.

Ώρα 18.00 Εγκαίνια έκθεσης ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς «Δώρα Στράτου» από το σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου «Ο Μωριάς» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εθνικής επετείου 28η Οκτωβρίου 2017, στο Ακταίον. Θα ακολουθήσει χορευτική παράσταση από τη χορευτική ομάδα του συλλόγου.
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017
Ώρα 8. 00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 10.00
- Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.

- Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ.

Εκφώνηση πανηγυρικού από την κ. Στέλλα Βουτσά, Διδάκτωρ Λογοτεχνίας και καθηγήτρια Φιλολογίας στο 4ο Λύκειο Ρόδου.

- Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.
Ώρα 11:00
Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Κω, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, του Ε.Ε.Σ (παραρτήματος Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών, κέντρου παιδικής μέριμνας Θηλέων Ρόδου, του Διεθνούς Σχολείου Ρόδου, των Δημοτικών σχολείων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, ΑΣΤΕ Ρόδου, ΤΕΣΤΕ Ρόδου.
Kλείνει η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των σχολείων, σωματείων, οργανώσεων κλπ. θα έχει ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνης, ΚΦΑ, υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής.
Βοηθοί ορίζονται οι: κ. Μαντικός Νικόλαος-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Σταυριά Αναστασία-ΚΦΑ της ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Κουλτζή Άννα- ΚΦΑ Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου.
Ώρα 12.00 Πέρας των εκδηλώσεων

Ώρα 13.45 Εγκαίνια έκθσης «Η μακρά πορεία της Δωδεκανήσου προς την ενσωμάτωση» στο κτίριο του παλαιού Ελληνικού Προξενείου.

Ώρα 17.00 Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Πάντειο αφιερωμένη στο έργο του Δωδεκανήσιου καθηγητή Νίκου Κόνσολα

Ξανανοίγουν τα παραδοσιακά σπίτια της Λίνδου

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών