Νέος αγώνας ιππασίας στη Ρόδο από τον «Κάδμο»

Στις εγκαταστάσεις του στην περιοχή από Ασγούρου προς Τρεις πρόκειται να διοργανώσει ο Ιππικός Όμιλος «Κάδμος» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας τον 3ο Αγώνα Ανάπτυξης TRM Balaton Hellas το ερχόμενο Σάββατο και την Κυριακή στις 10.00. 

Σκοπός είναι μέσα από τους αγώνες αυτούς υπό μορφή τουρνουά να έρθουν κοντά στο άθλημα όσο γίνεται περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες ώστε να προκύψουν οι κορυφαίοι που θα βραβευτούν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από την Ομοσπονδία, τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό. 

Ήδη το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου-1η Οκτωβρίου οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στην Καλαμάτα και αφορούσαν την Πελοπόννησο, στις 7-8 Οκτωβρίου έγιναν στο Βόλο για όλη τη Θεσσαλία, ενώ μετά απ’ αυτούς στη Ρόδο, θα ακολουθήσουν στην Κρήτη 25-26 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα σε εγκαταστάσεις στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο το πρωί (10.00)  θα πραγματοποιηθεί ο κτηνιατρικός έλεγχος και θα ακολουθήσουν στις 12.00 τα αγωνίσματα ιππικής δεξιοτεχνίας, όπως παρακάτω:
Αγώνισμα 1ο :A3, FEI Children Preliminary A, Edition 2014, update 2016
Αγώνισμα 2ο :Α4 FEI Team Competition, Children Edition 2014, update 2016. 

Μετά το πέρας των αγώνων θα ακολουθήσει Προπονητική Ημερίδα (CLINIC) με τους κριτές του αγώνα. Το σεμινάριο των αθλητών/ clinic πραγματοποιείται με τους κριτές του αγώνα, θα διαρκέσει 40 λεπτά ανά αθλητή και  πραγματοποιείται μόνο σε επίπεδη εργασία. 

Η συμμετοχή των αθλητών στο σεμινάριο είναι υποχρεωτική. 

Την Κυριακή θα γίνουν τα αγωνίσματα υπερπήδησης εμποδίων, όπως παρακάτω:
Αγώνισμα 1ο : Αγώνισμα ελεύθερης συμμετοχής, ύψος 0,80μ., πλάτος 0,90μ., ταχύτητα 325μ./λεπτό.
Αγώνισμα 2ο : Αγώνισμα ελεύθερης συμμετοχής, ύψος 1,00μ., πλάτος έως 1,10μ., ταχύτητα 325μ./ λεπτό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας έως και αύριο στις 12.00 και σύμφωνα με την προκήρυξη, θα βραβεύονται οι πέντε πρώτοι (κύπελλο για τον 1ο νικητή-ροζέτες) ενώ ειδικά έπαθλο θα απονεμηθεί για τον ίππο με την καλύτερη εμφάνιση και παρουσία κατά τον κτηνιατρικό έλεγχο.