Σημαντική προσφορά από το «Χαμόγελο του Παιδιού!»

Σημαντική προσφορά από το «Χαμόγελο του Παιδιού!»

Σημαντική προσφορά από το «Χαμόγελο του Παιδιού!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 530 ΦΟΡΕΣ

Θα συνδράμει στις προσπάθειες ο δήμος Ρόδου

Πολύ σημαντικό είναι το έργο που προσφέρουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Χαμόγελο του Παιδιού με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και τη στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για το οποίο μίλησαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων στη δράση.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δέχθηκε χθες στο γραφείο του τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, με τον οποίο είχε εγκάρδια συζήτηση. Αργότερα, κατά τη συνέντευξη τύπου, μεταξύ άλλων, είπε ότι έκαναν μία ετήσια αναδρομή και εξήρε το έργο του λέγοντας ότι τον θαυμάζει για τη δύναμη και τις αντοχές του αλλά και για την ευρύτατη γνώση που έχει για όλες τις δράσεις του Οργανισμού ανά τη χώρα.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να πει ότι πρόκειται για περιστατικά που θα σημάδευαν τη ζωή ανθρώπων και οικογενειών και «είναι μεγάλη υπόθεση να σώσεις την ψυχούλα ενός παιδιού, αθόρυβα, δίχως να διατυμπανίζεται» και τόνισε ότι αυτή είναι η μεγάλη του προσφορά εδώ και είκοσι δύο χρόνια.
Η πρωτοβουλία της δράσης ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου για μία προσφορά στα μικρά παιδιά αλλά και σε ενηλίκους σε νησιά της περιοχής μας και κυρίως σε μικρονήσια. Ο κ. Χατζηδιάκος, δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι το Χαμόγελο του Παιδιού είναι σπουδαίο αφού υποκαθιστά κοινωνικές δομές που είναι ανύπαρκτες, την ίδια στιγμή που δέχεται και μία πολεμική. Και είπε στη συνέχεια: «Η προσφορά στην κοινωνία για κάποιους ανθρώπους είναι τρόπος ζωής. Το να παλεύεις, όμως, να υλοποιήσεις όλα αυτά και να βρίσκεις απέναντί σου τείχος, να βρίσκεις εχθρικό περιβάλλον, πρέπει να έχεις τεράστιες αντοχές. Ο Κώστας ο Γιαννόπουλος τις έχει αυτές τις τεράστιες αντοχές και γι’ αυτό τον θαυμάζουμε και τον εκτιμούμε ιδιαίτερα».

Για όλα τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή θεωρεί υποχρέωση να συμβάλει ο Δήμος, με τις μικρές του δυνάμεις, στο να έχουν αποτέλεσμα οι δράσεις. Εκείνο που μετράει είναι τον ανθρώπινες συνέργειες, είπε, και δεσμεύτηκε ότι μπορούν να θεωρούν συμπαραστάτη του Δήμο Ρόδου όπως και ανάχωμα σ’ εκείνους που βάλουν εναντίον του Οργανισμού.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Διακογεωργίου είπε, καταρχήν, ότι ο κ. Γιαννόπουλος μας δίδαξε πως γίνεται πράξη ένα μεγάλο όραμα. Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι για τρίτη φορά ο Οδοντιατρικός σύλλογος συνεργάζεται με το Χαμόγελο του Παιδιού και τις κινητές οδοντιατρικές μονάδες του Οργανισμού. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να υλοποιείται το προληπτικό του πρόγραμμα και να έχει ένα θετικό και σαφές αποτέλεσμα.

Όπως είπε, ως Σύλλογος αναγνωρίζουν τις οδοντιατρικές ανάγκες των συμπολιτών μας και δη των κατοίκων των άγονων νησιών, που είναι τεράστιες. Έτσι, το Δ.Σ. αποφάσισε τη συνεχή δράση της καταγραφής των προβλημάτων, της πρόληψης αλλά και της θεραπείας.
Με τη βοήθεια, λοιπόν, των οδοντιατρικών μονάδων, εκτός από την πρόληψη που προσφέρουν στα παιδιά και τους ενήλικες κατοίκους των νησιών, προσφέρουν και θεραπεία. Ευχαρίστησε και τις οδοντιατρικές Εταιρίες που προσφέρουν υλικά πρώτης γραμμής, όπως είπε, δηλαδή, αξιόπιστα και προσφέρουν ουσιαστική και υψηλού επιπέδου θεραπεία. Τα νησιά που θα επισκεφθούν και αυτή τη φορά είναι η Κάσος, η Βόρεια Κάρπαθος, η Χάλκη, το Καστελόριζο και η Τήλος, δηλαδή επιλέγουν νησιά όπου δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι οδοντίατροι.

Ταυτόχρονα, αναλώνουν και ικανό αριθμό ημερών στην πόλη της Ρόδου για να καλύψουν ανάγκες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Στο σημείο αυτό, ο κ. Διακογεωργίου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου, το Χαμόγελο του Παιδιού, την Εταιρία «Γαληνός», τη Blue Star και την ΑΝΕΚ και βέβαια όλους τους οδοντιάτρους μια και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα αφού προσφέρουν την εργασία τους εθελοντικά.
Είπε, ακόμη, ότι το αποτέλεσμα της δράσης τους είναι σημαντικό αφού επαναλαμβάνεται. Θύμισε, στη συνέχεια, ότι ένα ακόμη μεγάλο πρόγραμμα είναι η πρόληψη για τον καρκίνο του στόματος και οι οδοντίατροι της Δωδεκάνησο τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα δέχονται δωρεάν στα ιατρεία τους όσους επιθυμούν στοματολογική εξέταση.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι για τον στόχο αυτής της προσπάθειας, που είναι η κάλυψη των αναγκών των νησιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν οδοντιατρικές εξετάσεις, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου και όλοι οι εθελοντές οδοντίατροι κίνησαν δυνάμεις που είναι οι θεσμοί, η Περιφέρεια, ο Δήμος, και το Χαμόγελο του Παιδιού που όταν βλέπει την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων δίνει τα μέσα που του έχει διαθέσει ο κόσμος στη διάθεση των παιδιών και των κατοίκων των νησιών.
Και είπε: «Δεν έχουμε άλλο περιθώριο από το ν’ ανταποκρινόμαστε στις εκκλήσεις των ανθρώπων εκείνων που ξέρουν, που έχουν τη διάθεση και μπορούν να κάνουν πράγματα. Γιατί δεν έγινε μόνο προληπτική, έγινε και θεραπεία και όχι μόνο για παιδιά αλλά και για ενήλικες».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους παραπάνω, όπως και τις Διευθύνσεις Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τους Δήμους των νησιών, όσοι συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας και δήλωσε ότι στον Οργανισμό είναι διαθέσιμοι σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, εφόσον υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις να συμπράξουν.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο