Η αρχαιολογία ενοχλήθηκε από τη διακοσμητική ανθοδέσμη στην πλατεία Σύμης

Αντιδράσεις φαίνεται να προκαλεί σε τοπικό επίπεδο, η πληροφορία που έκανε γνωστή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ότι δηλαδή η αρχαιολογία έθεσε θέμα απομάκρυνσης της τεράστιας διακοσμητικής ανθοδέσμης που βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι στο πάρκο κοντά στην πλατεία Σύμης.

Ο πρώην εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Πρασίνου Στέφανος Κυριαζής μιλώντας χθες στον Παλμό επεσήμανε πως η Αρχαιολογία κατέθεσε αίτημα από την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να φύγει η ανθοδέσμη γιατί δεν κοσμεί το ύφος του χώρου. «Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι σε δύσκολη θέση και προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα» δήλωσε ο κ. Κυριαζής προσθέτοντας πως δεν μπορεί να κατανοήσει  ότι συμβαίνει αυτό στην πόλη της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι περνώντας από το σημείο ο Δήμαρχος Ρόδου πριν από μερικές μέρες με την υπουργό Πολιτισμού κα

Κονιόρδου, η ίδια θαύμασε την ανθοδέσμη αυτή ως εικαστική παρέμβαση, για να πληροφορηθεί βεβαίως λίγη ώρα αργότερα από το ίδιο τον δήμαρχο ότι οι υπηρεσίες στις οποίες είναι πολιτική προϊσταμένη, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους ζητώντας μάλιστα τις μέρες που κατασκευάζονταν το έργο αυτό να μην προχωρήσει !