Μουντιαλική βραδιά για τους διαιτητές!

 Έναν ξεχωριστό επισκέπτη είχαν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν οι Δωδεκανήσιοι διαιτητές το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της ΣΔΠΔ.    Την καθιερωμένη συγκέντρωσή τους, η οποία έγινε λόγω της περίστασης προχθές αντί τη Δευτέρα, τίμησε με την παρουσία του ο διάσημος Ολλανδός διαιτητής Μπγιόρν Κουίπερς, με την ευκαιρία των ολιγοήμερων διακοπών που κάνει στη Ρόδο. 

Ο κ. Κουίπερς είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες των ευρωπαϊκών γηπέδων, έχοντας να επιδείξει στο βιογραφικό του μία τεράστια καριέρα, η οποία περιλαμβάνει τη διεύθυνση συνολικά επτά τελικών στο Champions League, στο Europa League, στο Euro και σε όλα τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των αναπτυξιακών κατηγοριών, καθώς και παρουσία σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Στην πραγματικότητα, το μόνο που του λείπει είναι ένας τελικός Mundial και ο ίδιος ελπίζει πως η ευκαιρία θα του δοθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. 

 Ο Ολλανδός διεθνής διαιτητής μίλησε στα μέλη του ΣΔΠΔ για την 28χρονη σταδιοδρομία του, για τα σχέδια του για το μέλλον (είναι 44 ετών και σκοπεύει να παραμείνει ενεργός για άλλα δύο χρόνια), για το προφίλ ενός καλού, σύγχρονου διαιτητή και τα «μυστικά» της επιτυχίας του, όπως και για τη ζωή του εκτός γηπέδων.
 

Ο Μπγιόρν Κουίπερς συνδυάζει μία λαμπρή καριέρα στη διαιτησία με μία επιτυχημένη διαδρομή στον επιχειρηματικό στίβο, καθώς στην πατρίδα του είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.   
Το μόνο που ίσως να στεναχώρησε κάπως τον κ. Κουίπερς είναι το γεγονός πως δεν κατάφερε να συναντήσει το φίλο του Τάσο Σιδηρόπουλο. Ο διεθνής διαιτητής του ΣΔΠΔ επέστρεψε από την Ινδία, όπου διηύθυνε παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-17, μόλις χθες. 

Σημειώνεται, πως το παρών στην προχθεσινή συγκέντρωση έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Παναγιώτης Διακοφώτης, ενώ χρέη διερμηνέα εκτέλεσε ο ξεναγός Μιχάλης Παπαδημητρίου.