Ελεύθερες με όρους αφέθηκαν για τις κλοπές οι δύο τσιγγάνες

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, οι δύο αθίγγανες ηλικίας 25 και 35 ετών που μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και άλλους ομόφυλους τους κατηγορούνται για την κλοπή των 25.000 ευρώ από ξενοδοχείο της περιοχής μας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ήδη ο 11χρονος γιος της 35χρονης και ένας ακόμη ανήλικος ηλικίας 17 ετών και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον 17χρονο να πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Οι δύο αθίγγανες συνελήφθησαν προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου καθώς σε βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα από την ανακρίτρια και χθες συνοδευόμενες από το συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή προσήχθησαν για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν πως πράγματι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο του 67χρονου στην Παλιά Πόλη όπου και εργάζονταν στο επάνω όροφο πλένοντας χαλιά και παπλώματα. Στο ισόγειο βρίσκονταν οι ανήλικοι και ένας ομόφυλος τους που έπαιζε τουμπερλέκι. Σύμφωνα πάντα με τις δύο αθίγγανες, αυτός φέρεται να έδωσε από 10 ευρώ στα ανήλικα για να αφαιρέσουν τα χρήματα και λίγη ώρα αργότερα τις φώναξαν για να φύγουν. Οι αθίγγανες είπαν πως στην επιστροφή για τον καταυλισμό ενημερώθηκαν για το τι είχε γίνει, χωρίς όμως οι ίδιες να έχουν τη παραμικρή ανάμιξη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, τόσο η 35χρονη όσο και η 25χρονη αφέθηκαν ελεύθερες με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθείσες κατηγορούνται ότι στις 28.10.2017 διέπραξαν διακεκριμένη κλοπή χρημάτων, μαζί με άλλους δράστες, από χώρο που διέμενε 67χρονος ημεδαπός.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί την 28.10.2017 το απόγευμα δυο νεαροί ηλικίας 11 και 17 ετών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και μια 15χρονη συνεργό των συλληφθέντων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, περίπου 7.000 ευρώ, και αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον δικαιούχο.