Την Αστική σχολή την  απασχολεί το περιβάλλον

Επιστρέφοντας λοιπόν στο σχολείο, και συνεπείς στη δέσμευσή μας για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, δάσκαλοι και μαθητές /μαθήτριες της ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ  είπαμε  να μετρήσουμε τι "αφήσαμε" πίσω μας στις ακτές και να στείλουμε το μήνυμα ότι εμείς νοιαζόμαστε για τη θάλασσα και το μέλλον μας!

 Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της HELMEPA  (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) όπου κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών οργανώνει δράσεις καθαρισμού κοντινών  παραλιών και καταγραφή των απορριμμάτων, στις 16 Οκτωβρίου 2017 καθαρίσαμε με ζήλο και επιμέλεια την παραλία ΖΕΦΥΡΟΣ της πόλης μας.  Άλλωστε ο Οκτώβρης που μας άφησε πριν λίγες μέρες ήταν  "Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον".
 


Κάθε χρόνο η ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΡΟΔΟΥ, έχει καθιερώσει τον εθελοντικό καθαρισμό ακτών,  προσπαθώντας να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την πρόληψη της ρύπανσης με στερεά απορρίμματα.

Πριν τη δράση έγινε ενημέρωση για τα στερεά απορρίμματα από τους εκπαιδευτικούς ενώ τα παιδιά εξέφρασαν τις σκέψεις τους  και τις απορίες τους σχετικά.

Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε ακριβής καταγραφή του είδους των απορριμμάτων με τη συμπλήρωση του «Φύλλου Παρατήρησης των ακτών και Καταγραφής Απορριμμάτων».
 


Όταν τα παιδιά γύρισαν στο σχολείο ακολούθησε συζήτηση για τις πιθανές πηγές προέλευσης των σκουπιδιών που συνέλεξαν αλλά  και τις επιπτώσεις για το περιβάλλον.  Προτάθηκαν λύσεις και προτάσεις ενώ ακολούθησαν δημιουργικές δραστηριότητες με αφορμή την εμπειρία που απόκτησαν.

Ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή και η ευαισθησία που έδειξαν τα παιδιά σ’ αυτή τη δράση, γεγονός που μας δίνει ελπίδες για το μέλλον.