Πολιτιστική εσπερίδα στη μνήμη της  Πάολας Νεστορίδη

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης δρ. Νικόλαος Φρόνας και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ι. & Π. Νεστορίδη Ευαγόρας Νικολάου σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: “Οι πεποιθήσεις των αρχαίων Ελλήνων για την μεταθανάτια συνέχιση της ζωής”.

Ομιλητής: Γιώργος Χαραλαμπίδης, Πολιτισμολόγος, Ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας. Πρόλογος και συντονισμός της συζήτησης: Αθηνά  Σχινά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ώρα 18.00, στο Νεστορίδειο Μέλαθρο Πλατεία Γ. Χαρίτου (Εκατό Χουρμαδιές). Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Η διάλεξη βασίζεται αποκλειστικά στην ερμηνεία των γραπτών πηγών της αρχαιοελληνικής μας γραμματείας, ιδιαιτέρως στα κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πλούταρχου και του Επίκουρου. Εμπεριστατωμένα θα αναφερθούν οι κυριότερες απόψεις των μεγάλων αυτών φιλοσόφων, επικεντρωνόμενες στο μεταθανάτιο ταξίδι της ψυχής και επιπλέον πώς αυτό προετοιμαζόταν μέσα από τα Ελευσίνια Μυστήρια.