Το Καζούλλειο στο “Ρόδος για την ζωή”

Με αφορμή την Κυριακάτικη συγκέντρωση  της  5ης Νοέμβριου  2017, που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο  της Ρόδου ‘’ Καζούλλειο’’, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλοντας να συμβάλλουν στην επίτευξη  των στόχων της διοργάνωσης, συμμετέχουν στη δράση ‘’η Ρόδος για την ζωή’’.

Η πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου, διακατεχομένη από το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς αισιοδοξεί  να  συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του Παθολογοανατόμου τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”, που είναι ο απώτερος στόχος του φετινού  φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου.

Επίσης, η φετινή εκδήλωση έχει ως αντικείμενο την προσπάθεια  ανάδειξης της άξιας για έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου. Αισιοδοξούμε, ότι αυτή η εθελοντική δράση, εκτός των προαναφερθέντων, θα δώσει ηθική χαρά σε συμμετέχοντες και θεατές και ακόμη, θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερες συμμέτοχες  στην επομένη διοργάνωση.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο εθελοντισμός λειτουργεί, άλλωστε,ως ιδανικό  παράδειγμα για τις νεότερες γενιές,καθώς αναδεικνύει την αξία της συμμετοχής  και του ενδιαφέροντος.

Επιτρέπει μαλιστα, κυρίως στους νέους να αντιληφτούν πως η δική τους δράση και η συνδρομή των συμπολιτών τους είναι αναγκαία για την αφύπνιση του συλλογιστικού πνεύματος και την ανάπτυξη του ‘’εμείς’’ έναντι του ‘’εγώ’’.