Στα 103 εκατομμύρια ανέρχεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αυξημένος κατά περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ είναι συγκριτικά με πέρσι ο προϋπολογισμός της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για το 2018, που συζητείται σήμερα το πρωί στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το σώμα που συνεδριάζει στη Ρόδο, θα συζητήσει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται σε περίπου 103 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 73 αντιστοιχούν στο νομό Δωδεκανήσου, στον οποίο το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ. 

«O προϋπολογισμός του 2018 εισάγεται προς έγκριση στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Με τις τελευταίες παρατηρήσεις του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας του υπουργείου Εσωτερικών που έχουν ενσωματωθεί, αγγίζει τα 103 εκατομμύρια ευρώ για όλη την περιφέρεια. Συγκεκριμένα ανέρχεται στα 102.960.004 ευρώ για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. 

Από αυτό το ποσό, τα 72.987.000 ευρώ αφορούν τα Δωδεκάνησα και τα υπόλοιπα 29.972.000 ευρώ αφορούν τις Κυκλάδες. Σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται για τα Δωδεκάνησα τα 57.500.000 ευρώ και για τις Κυκλάδες στα 16.700.000 ευρώ. Η μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα αγγίζουν το ποσό των 21.500.000 ευρώ.  

Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι προοδευτικός και αναπτυξιακός γιατί πέρα από τα έργα που υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα τα έργα προχωρούν και πληρώνονται λογαριασμοί» δήλωσε χτες ο εισηγητής του κ. Ζαννετίδης ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί και ποσό για τη δεύτερη φάση του έργου υδροδότησης του νησιού της Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο προϋπολογισμός είναι και αναπτυξιακός γιατί πέρα από την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και την αυστηρή παρακολούθηση των προϋπολογισμών των περιφερειών, έχουν ενταχθεί νέα έργα όπως είναι το φράγμα της Κρητηνίας η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Πάντως ο κ. Ζαννετίδης δεν παρέλειψε να επισημάνει για μία ακόμα φορά την υποστελέχωση των υπηρεσιών λέγοντας τα εξής: «Στη διάρκεια του έτους ο προϋπολογισμός θα εξελιχθεί όπως έχει προβλεφθεί με έσοδα που συνεχώς ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή επιδιώκουν να πάρουν από τα υπουργεία ή τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Παρά την τραγική υποστελέχωση της περιφέρειάς μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θέλω να ευχαριστήσω τις οικονομικές υπηρεσίες μας για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν ώστε να ανταπεξέλθουν. Παρ’ όλα αυτά έχουμε ένα σχέδιο προϋπολογισμού που έχει όλες τις εγκρίσεις οι οποίες απαιτούνται και είναι έτοιμος για να ξεκινήσει».