Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για το 2018 στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Ρόδο.

Θετικά τάχθηκαν μόνο τα μέλη της περιφερειακής αρχής ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος ψήφισε «παρών». Τον καταψήφισαν επίσης οι διαγραφέντες Άγγελος . Ανανίας και Ηλίας Ζωγραφίδης καθώς και ο Παναγιώτης Κουνάκης.

Πολλοί από τους διαφωνούντες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την υποχρηματοδότηση της περιφέρειας και τη συρρίκνωση των εσόδων σε βάρος των νησιωτών, κατά τις επιταγές των μνημονίων και της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης που εισηγήθηκε το θέμα, προσπάθησε να εξηγήσει τα περιθώρια τα οποία έχουν για να κινηθούν σε ότι αφορά την άσκηση οικονομικής πολιτικής στα νησιά, λέγοντας «προσπαθήσαμε τα μέγιστα εν μέσω της κατάστασης που είναι γνωστή σε όλους, και με δεδομένες τις συνεχείς αλλαγές και τους κανόνες που θέτει κατά καιρούς η κυβέρνηση».
Όπως επισημάνθηκε ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με πέρσι.

Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται σε περίπου 103 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 73 αντιστοιχούν στο νομό Δωδεκανήσου, στον οποίο το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 57,5 εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα ανέρχεται στα 102.960.004 ευρώ για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
Από αυτό το ποσό, τα 72.987.000 ευρώ αφορούν τα Δωδεκάνησα και τα υπόλοιπα 29.972.000 ευρώ αφορούν τις Κυκλάδες.
Σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται για τα Δωδεκάνησα τα 57.500.000 ευρώ και για τις Κυκλάδες στα 16.700.000 ευρώ. Η μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα αγγίζουν το ποσό των 21.500.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας