Μεγάλη ζήτηση για την Ρόδο στις τουριστικές αγορές

Αρκετά αισιόδοξοι αναχωρούν για το Λονδίνο οι εκπρόσωποι της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να παραβρεθούν στη διεθνή έκθεση τουρισμού "World Travel Market» που ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα 6 του μήνα και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού-αθλητισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, η χώρα μας έχει αποκτήσει μία δυναμική, στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας, που είχε να τη ζήσει εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

Οι πωλήσεις από πέρσι, γνωρίζουν αλματώδη αύξηση και μάλιστα φέτος στην κυριολεξία έχουν απογειωθεί, καθώς η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Ενδεικτικό της τάσης που υπάρχει για διακοπές στη Ρόδο και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις για τη νέα τουριστική περίοδο ξεκίνησαν στο νησί μας από τον Ιούλιο κάτι που είχε να γίνει πολλά χρόνια.
Βέβαια κάποιοι τουριστικοί οργανισμοί συνήθιζαν να ξεκινούν νωρίς τις πωλήσεις τους όμως φέτος η εικόνα επεκτάθηκε και σε άλλους. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία οι δύο κυριότερες αγορές για το νησί μας η Αγγλία και η Γερμανία καταγράφουν αύξηση, ενώ αρκετά θετικά είναι τα μηνύματα και από άλλες αγορές.

Βλέποντας η περιφέρεια τη δυναμική που υπάρχει για τη Ρόδο και φυσικά για όλα τα υπόλοιπα νησιά, έχει επενδύσει αρκετά στην έκθεση του Λονδίνου και μάλιστα φέτος έχει στη διάθεσή της ένα ενιαίο περίπτερο 320 τ.μ. για πρώτη φορά στα χρονικά ( ενώ το ίδιο θα γίνει και στην έκθεση του Βερολίνου) ώστε να φιλοξενήσει το μεγάλο αριθμό νησιών που δήλωσαν συμμετοχή.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προβολή των νησιών στην WTM. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κεντρική είσοδο του συνεδριακού κέντρου ExCeL London, μία οθόνη σε σχήμα πυραμίδας θα προβάλει βίντεο των νησιών, προϊδεάζοντας τους επισκέπτες γι’ αυτό που θα δουν στο εσωτερικό της έκθεσης!   

Για το λόγο αυτό η κα Παπαβασιλείου κάνει λόγο για δυναμικό παρών των νησιών μας στην έκθεση, στην οποία θα παραβρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης μεταφορών, ακτοπλοΐας και επικοινωνιών Γιάννης Μαργαρίτης.  H “World Travel Market” αποτελεί το κορυφαίο τουριστικού ενδιαφέροντος γεγονός και συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Αυτή τη φορά συμμετέχουν 190 χώρες, 5.000 εκθέτες-προορισμοί, 51.000 ταξιδιωτικοί επαγγελματίες, βασικοί αγοραστές της βιομηχανίας, δημοσιογράφοι, ψηφιακοί επηρεαστές και γενικότερα τουριστικοί παράγοντες.

Για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ανανεωμένο και μοντέρνας αισθητικής περίπτερό της που «παντρεύει» αρμονικά τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, στοχεύει σε μία δυναμική παρουσία. Το περίπτερο έχει στηθεί στη λογική ενός παραδοσιακού νησιώτικου σπιτιού και της υπαίθριας αγοράς. Αναδεικνύει ταυτόχρονα τις ξεχωριστές ομορφιές των Κυκλάδων και της Δωδεκάνησου και τον γαστρονόμο πλούτο του Νοτίου Αιγαίου, που έχει κατακτήσει τον τίτλο της γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019. 

Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παίρνουν μέρος στην WTM συνολικά 22 νησιά (ενώ αρχικά είχαν εκφράσει ενδιαφέρον μόλις 6) από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Κάσος, η Λέρος, η Κάρπαθος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, οι Λειψοί, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Αντίπαρος, η Ίος, η Μύκονος, η Μήλος, η Τήνος, η Αμοργός, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Σέριφος, η Πάρος, η Άνδρος.

“H WTM αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις διεθνώς. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με μία άψογη εμφάνιση, με ένα περίπτερο που αναδεικνύει τις ιδιαίτερες ομορφιές του κάθε προορισμού, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στο Λονδίνο, θέτοντας τα νησιά στο βάθρο του πρωταθλητή, όπως τους αξίζει”, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.