Θλίψη για τον θάνατο της ομογενούς δασκάλας Βαρβάρας Δ. Τριανταφύλλου

Θλίψη για τον θάνατο της ομογενούς  δασκάλας Βαρβάρας Δ. Τριανταφύλλου

Θλίψη για τον θάνατο της ομογενούς δασκάλας Βαρβάρας Δ. Τριανταφύλλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1107 ΦΟΡΕΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρώην δασκάλα του Σχολείου του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης Βαρβάρα Δ. Τριανταφύλλου, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο προσκεφάλι της τον σύζυγό της Δημοσθένη Τριανταφύλλου, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η σορός της την Παρασκευή, το απόγευμα (2-4 και 7-9 μ.μ.) επρόκειτο να εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Barrett Funeral Home» στη διεύθυνση 148 DeanDrive, στο Τενεφλάι της Νέας Ιερσέης, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον «Chapel Barrett Funeral Home».
Ο θάνατός της καταλυπεί τον σύζυγό της Δημοσθένη Τριανταφύλλου, τα παιδιά της Εμυ και Γρηγόρη Ταφέλσι, τα εγγόνια Ιουλία, Ανδριάνα και Νταϊάνα, τα αδέλφια Ιωάννη Μ. και Μαίρη-Ανν Χαλκιά, τις νύφες Μαρία Ν. Τριανταφύλλου, Νίνα Γ. Τριανταφύλλου, Κούλα Β. Τριανταφύλλου, Αννα Κ. Τριανταφύλλου και τις οικογένειές τους, τον ανιψιό Γεώργιο Μ. Καλυμνίου και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

Ο ιστορικός Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθεύς», καθώς επίσης και η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής εξέδωσαν ψηφίσματα με τα οποία εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στον Δημοσθένη Τριανταφύλλου και στην οικογένειά του.
Η εκλιπούσα γεννήθηκε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στις 17 Μαρτίου 1943. Ο πατέρας της Μιχάλης Ι. Χαλκιάς καταγόταν από τον Εμπορειό της Νισύρου, ενώ η μητέρα της Εμμα Στόκλερ, από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Βαπτίστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόρια με ανάδοχο τον θείο της Γεώργιο Ι. Χαλκιά. Μετά από δύο χρόνια, μετακόμισαν στο Τίνεκτης Νέας Ιερσέης όπου μεγάλωσε.

Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο έγινε δεκτή στο Κολέγιο Westminster στην Πενσυλβάνια από όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην Ψυχολογία και την Εκπαίδευση. Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών στο Teachers College του Πανεπιστημίου Κολούμπια διορίστηκε δασκάλα στο Δημόσιο σχολείο Demarest στην ομώνυμη πόλη της Νέας Ιερσέης.

Ηταν νυμφευμένη με τον εκπαιδευτικό Δημοσθένη Τριανταφύλλου με τον οποίο το 1975 έφεραν στον κόσμο την κόρη τους Εμυ.
Η εκλιπούσα δίδαξε Αγγλικά για 12 χρόνια στο Σχολείο «Τσοϊλανός – Γουλανδρής» της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ουάσινγκτον Χάιτς της Νέας Υόρκης, το οποίο την εποχή εκείνη αριθμούσε τριακόσιους περίπου μαθητές.
Από το 1990 μέχρι το 2009 βοηθούσε αθόρυβα στην οργάνωση θερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα Δωδεκάνησα του Ινστιτούτου Δωδεκανησιακών Μελετών Αμερικής. Επί πλέον, βοήθησε το αγγλικό τμήμα του δίγλωσσου περιοδικού «Δωδεκάνησα» που έβγαζε κατά διαστήματα το Ινστιτούτο Δωδεκανησιακών Μελετών.
Μαζί με τον σύζυγό της κάλυψαν τα έξοδα για την εγκαθίδρυση του πρώτου συστήματος κλιματισμού στον Ιερό Ναό των Γεννησίων στο χωριό Εμπορειό της Νισύρου.
Πάντοτε ταπεινή, απλή, απέφευγε τις φωτογραφίες και τις προβολές, με πυξίδα την ειλικρίνεια και τη φιλαλήθεια.

(Aπό τον Εθνικό Κήρυκα)

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»