Το δίλημμα του μαθητή από τους Αρκιούς

Ο μικρός Χρήστος, ο εννιάχρονος μαθητής που παρέλασε μόνος του στους Αρκιούς, θέλει να γίνει δάσκαλος.

Είναι ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου του νησιού, και σε τρία χρόνια που θα τελειώσει το δημοτικό θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να αποχωριστεί την οικογένειά του ή να σταματήσει το σχολείο.

Όπως λέει στο newpost η δασκάλα του Μαρία Τσιαλέρα, ο Χρήστος αγαπάει πολύ το σχολείο και έχει έμφυτη δίψα για μάθηση. Ονειρεύεται να σπουδάσει και να γίνει κι ο ίδιος εκπαιδευτικός, προετοιμάζει όμως τον εαυτό του και για το ενδεχόμενο να μην πάει ούτε στο γυμνάσιο​.

«Πρόκειται για το στερνοπούλι μιας οικογένειας αγροτικής με πέντε παιδιά. Το πρόβλημα είναι και οικονομικό και συναισθηματικό. Για να πάει το παιδί στο γυμνάσιο και το λύκειο, θα πρέπει να αποχωριστεί την οικογένειά του, καθώς δεν υπάρχει γυμνάσιο στους Αρκιούς», λέει η κ. Τσιαλέρα.

Τα τέσσερα αδέλφια του, που βρέθηκαν κι εκείνα νωρίτερα μπροστά στο δίλημμα, έμειναν θύματα της περίστασης: δεν ολοκλήρωσαν την δωδεκαετή φοίτηση. Σταμάτησαν στην έκτη δημοτικού και ασχολούνται με τις αγροτικές εργασίες βοηθώντας τον πατέρα τους.

«Θα είναι κρίμα να μην δοθεί μια λύση για το παιδί. Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να σκύψει στις απομακρυσμένες περιοχής. Μια καλή λύση θα ήταν το παιδί να φοιτήσει μέσω υπολογιστή και φυσικά με τη βοήθεια καθηγητή που θα βρίσκεται στο πλευρό του στη διάρκεια της φοίτησης», λέει η δασκάλα του.

Πηγή: newport.gr