Δεν πρέπει να κλείσει ο αστυνομικός σταθμός Λίνδου

Την παρέμβαση των τοπικών παραγόντων για να μην κλείσει ο αστυνομικός σταθμός Λίνδου, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου.

Η επιστολή στάλθηκε στους βουλευτές του νομού, στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στο δήμαρχο Ρόδου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε η Λίνδος είναι Αρχαιολογικός και Ιστορικός χώρος, είναι επισκέψιμος από ντόπιους και ξένους επισκέπτες που σε καθημερινή βάση, και λόγω της επιειρηματικότητας αυτού και μέσα στη Δημοτική Ενότητα Λινδίων, εξυπηρετούνται γύρω στις σαράντα χιλιάδες πολίτες, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα από παραβάσεις σε καταστήματα Υ.Ε. από ατέλειες εγγράφων, καταγγελίες κλοπών, ηχορύπανση, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, φασαρίες από μεθυσμένους κ.λπ. και βάσει δε του Αρχαιολογικού χώρου του Οικισμού δημιουργούνται παραβάσεις της Αρχαιολογίας, Πολεοδομίας κ.λπ.

Λόγω μεγάλης αναγκαιότητας προτείνουμε τη μη παύση του Αστυνομικού Σταθμού της Λίνδου λόγω αυξημένων αναγκών και ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που σε καθημερινή βάση οι επισκέπτες ξεπερνούν τις 6.000, και δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τουρισμό και ανάπτυξη χωρίς να υπάρχει ασφάλεια, διότι επιβάλλει την τάξη, την αρμονία του συνόλου, και του Δημόσιου συμφέροντος, την ασφάλεια των επιχειρηματιών και γενικότερα των ξένων επισκεπτών μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου
Γιώργος Ν. Ελευθερίου».