Αθωώθηκε η Γαλλίδα για την  επίθεση με ψαροντούφεκο

Ομόφωνα αθώα κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου η Γαλλίδα, η οποία κατηγορούνταν ότι επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον Ελβετό σύντροφό της.

Η αλλοδαπή κατά την απολογία της με δάκρυα στα μάτια, εξιστόρησε τα όσα δραματικά έζησε από τον πρώην σύντροφο της, ο οποίος όχι μόνο την κακοποιούσε, την απειλούσε ότι θα την «εξαφανίσει», της προκάλεσε φθορές στο σκάφος και τέλος στην έσυρε σε μία ψυχοφθόρα διαδικασία ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, αλλά παράλληλα απειλούσε και την οικογένειά της, δηλαδή τα παιδιά της και τον πρώην άνδρα της!

Η Γαλλίδα είπε στο δικαστήριο ότι ο Ελβετός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως της έλεγε ότι «ακούει φωνές» οι οποίες του έλεγαν ότι «ήταν κακιά»!
Μάλιστα η ίδια τόνισε ότι και στο παρελθόν είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον του την οποία τελικά και απέσυρε καθώς της είχε υποσχεθεί ότι θα παρακολουθήσει θεραπεία.

Σε ότι αφορά το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται η Γαλλίδα απολογούμενη ενώπιον του δικαστηρίου είπε πως ο αλλοδαπός πρώην σύντροφος της είχε εμφανιστεί ξημερώματα στην καμπίνα της τραυματισμένος και μάλιστα εκείνη έψαξε για φαρμακείο και όταν διαπίστωσε ότι το τραύμα ήταν βαθύ και δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει μόνη της, πήγαν στο νοσοκομείο. Η Γαλλίδα επεσήμανε πως πουθενά εκτός από την μία και μοναδική φορά που την κατήγγειλε στην αστυνομία, δεν είπε ότι εκείνη τον είχε τραυματίσει, ενώ τόνισε ότι στο σκάφος δεν υπήρχε ψαροντούφεκο.

Τελικά με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας η Γαλλίδα κρίθηκε ομόφωνα αθώα για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τις λοιπές κατηγορίες (οπλοφορία, οπλοχρησία, κλοπή, φθορά ) έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Σημειώνεται πως ο Ελβετός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.
Το περιστατικό για το οποίο και ασκήθηκαν οι διώξεις σημειώθηκε πριν από επτά χρόνια και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλίδα μαζί με τον Ελβετό φίλο της διέμεναν στο νησί μας και κατείχαν από κοινού ένα σκάφος στο οποίο διέμεναν, ενώ παράλληλα τους θερινούς μήνες το ενοικίαζαν σε τουρίστες για εκδρομές.

Εκτός από το σκάφος διατηρούσαν και μεταξύ τους σχέση, η οποία όμως στα μέσα του 2009 άρχισε να παρουσιάζει προβλήματα και η κατάσταση οξύνθηκε σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους με αποτέλεσμα στις αρχές Αυγούστου της ίδιας χρονιάς να έρθουν σε διάσταση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα έγιναν στις 2 τα ξημερώματα τον Δεκαπενταύγουστο του 2009. Ο Ελβετός είχε νωρίτερα βγει για διασκέδαση μόνος του και μόλις επέστρεψε στο σκάφος ξάπλωσε στην καμπίνα του για να κοιμηθεί. Τότε η Γαλλίδα κρατώντας ένα ψαροντούφεκο, άνοιξε το φινιστρίνι της καμπίνας και χωρίς ο Ελβετός να την αντιληφθεί τον χτύπησε με το καμάκι τραυματίζοντας τον στο λαιμό.
Ο Ελβετός μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, τράβηξε το καμάκι από το λαιμό του ο οποίος αιμοραγούσε και κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Η Γαλλίδα ωστόσο είχε κρυφτεί πίσω από την πόρτα της καμπίνας κρατώντας αυτή τη φορά ένα σφυρί στο χέρι της και με αυτό επιχείρησε να χτυπήσει τον σύντροφό της δύο φορές στο κεφάλι.
Ευτυχώς ο Ελβετός αντιλήφθηκε την κίνησή της και κατάφερε να την ακινητοποιήσει.

Ο Ελβετός στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο όπου και του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές φροντίδες, ενώ τον συνόδευσε και η Γαλλίδα.
Σε ότι αφορά το αδίκημα της κλοπής, η Γαλλίδα κατηγορείται ότι στις 28 Αυγούστου κατά την αναχώρησή της για το εξωτερικό πήρε μαζί της το ποσό των 3000 ευρώ, χρήματα που είχε αφήσει μέσα στο σκάφος ο Ελβετός.

Τέλος η ίδια κατηγορείται ότι προκάλεσε φθορές στο σκάφος, και συγκεκριμένα ότι κατέστρεψε λάστιχο από τη μηχανή που βοηθάει στη ψύξη αλλά και στην άντληση υδάτων, κάτι που ο Ελβετός διαπίστωσε ενώ έπλεε προς τη Νίσυρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2009.
Ο Ελβετός στη συνέχεια προέβη σε καταγγελία και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.