Κάθειρξη 21 ετών για αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών

Ένοχος όπως κατηγορούνταν, χωρίς να μειώσει ούτε μέρα από τη πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 55χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για αποπλάνηση των δύο ανήλικων κοριτσιών της συντρόφου του.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2017 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, επέβαλε στον 55χρονο ποινή κάθειρξης 14 ετών για κάθε ανήλικο παιδί, δηλαδή κατά συγχώνευση 21 χρόνια κάθειρξης με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 55χρονος διά του συνηγόρου του κ. Χριστόφορου Καλογήρου άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες, όμως και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του διατήρησε την πρωτόδικη ποινή.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, σύμφωνα με το οποίο το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 1997 έως τον Μάιο του 2000 ο 55χρονος πήγαινε στα δωμάτια των ανήλικων κοριτσιών της συντρόφου του (τα είχε από προηγούμενο γάμο), τα οποία τότε ήταν ηλικίας 6 και 9 ετών και τα αποπλανούσε.

Για πρώτη φορά η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί και αναβλήθηκε το 2007 (δεν παρίσταντο συνήγορος υπεράσπισης καθώς οι δικηγόροι είχαν εκείνο το διάστημα αποχή) και προσδιορίστηκε εκ νέου για τις αρχές Οκτωβρίου του 2008. Σε εκείνη την ημερομηνία ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και έτσι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω ανέστειλε την διαδικασία και διέταξε τη σύλληψη και κράτηση του κατηγορουμένου έως την εκ νέου προσδιορισμό και εξέταση της υπόθεσης.

Η «εντολή» αυτή του δικαστηρίου δεν είχε εκτελεστεί έως τον Οκτώβριο του 2016 οπότε και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν τον 55χρονο και τον παρέπεμψαν αρμοδίως. Ο 55χρονος έκτοτε κρατείται, τον Φεβρουάριο του 2017 κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή όπου και κρίθηκε ένοχος και έτσι επέστρεψε στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται ότι την καταγγελία την έκανε η πρώην σύντροφός του για λόγους εκδίκησης, ισχυρισμός όμως ο οποίος δεν έπεισε δικαστές και ένορκους.
Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Χριστόφορος Καλογήρου και πολιτική αγωγή ο κ. Μιχάλης Καντιδενός.