Κλεάνθης: Νοοτροπία-θεμέλιο για την αντεπίθεσή του

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μίας ομάδας σε μία διοργάνωση υπάρχουν στιγμές, που ο τρόπος με τον οποίο φτάνει σ’ ένα αποτέλεσμα είναι εξίσου, ακόμα και περισσότερο σημαντικός, από το αποτέλεσμα καθ’ αυτό και υπ’ αυτό το πρίσμα, ο προπονητής του Κλεάνθη, Ανδρέας Σταύρου, μπορεί να αισθάνεται διπλά ικανοποιημένος. Όχι πως οι Παραδεισιώτες έπαιξαν προχθές, κόντρα στο Διγενή, εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο. 

Ο βασικός λόγος που το τέλος του ματς βρήκε τον προπονητή τους ήρεμο και αισιόδοξο για τη συνέχεια, είναι πως η νίκη με 2-0 ήρθε κόντρα σε μία σκληροτράχηλη ομάδα, σ΄ ένα ματς δύσκολο και «πονηρό», που όσο εξελισσόταν, με καταγεγραμμένο μάλιστα ένα χαμένο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, έκανε την πίεση του «πρέπει» αφόρητη. Ο Κλεάνθης έπρεπε να περιμένει το τελευταίο εικοσάλεπτο για να φτάσει στο γκολ και να λυτρωθεί, με τον Ανδρέα Σταύρου να αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως η ομάδα του δεν λύγισε πνευματικά, διατήρησε την ψυχραιμία της, έμεινε προσηλωμένη στο τακτικό πλάνο της και είχε την υπομονή, όπως και το καθαρό μυαλό, να λύσει το «γόρδιο δεσμό» και εν τέλει, να φέρει εις πέρας την αποστολή της. 

Εν ολίγοις, οι ποδοσφαιριστές του Κλεάνθη παρουσίασαν μία νοοτροπία που ο προπονητής τους αντιλαμβάνεται ως το θεμέλιο μίας σωστής λειτουργίας και ακολούθως μίας καλής πορείας στη συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Με την προχθεσινή νίκη τους, οι Παραδεισιώτες κατάφεραν να διατηρήσουν την απόσταση που τους χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας στους πέντε βαθμούς, που είναι εφικτό να καλυφθούν, αρκεί να υπάρξει ανάλογη συνέχεια. 
 Προβλήματα τραυματισμών δεν άφησε πίσω του το παιχνίδι με το Διγενή και ο Κλεάνθης θα ξεκινήσει σήμερα την προετοιμασία του για το δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Παστίδα, σε κατάσταση πληρότητας.