Τέλος εποχής για τον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. στην Κάλυμνο

Με  προχθεσινή  διαπιστωτική  του απόφαση -απόφαση κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισε η μείζων αντιπολίτευση- το Δημοτικό Συμβούλιο της  Καλύμνου  διέγραψε  κάθε βεβαιωμένη ανείσπρακτη οφειλή,  που προέρχεται από τον ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.

Ένας φόρος δεκαετιών, που το με το νόμο 2214/1994 επεβλήθη μόνο στα Δωδεκάνησα ως Δημοτικός Φόρος  Δωδεκανήσου. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι ο νόμος αυτός έχει ιστορία δεκαετιών αφού επεβλήθη μετά την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, με την ονομασία φόρος επί της καταναλώσεως.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Καλύμνου εκατοντάδες  συμπατριώτες μας ωφελούνται από αυτή τη διαγραφή. Συγκεκριμένα, διαγράφεται ποσό ύψους 2.339.049,39 ευρώ, εκ των οποίων ποσό  ύψους 1.052.536.42  αφορούσε σε πρόστιμα επί του φόρου.

Πρέπει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η δημοτική αρχή ήταν από την αρχή της θητείας της αταλάντευτα σταθερή υπέρ της διαγραφής των βεβαιωμένων οφειλών καθώς και η ψήφιση των νόμων 4336/2015 & 4483/2017 επέβαλαν κάτι τέτοιο.

«Έτσι ένας τεράστιος βραχνάς φεύγει οριστικά από τους ώμους των συμπατριωτών μας  σε στιγμές πολύ δύσκολες οικονομικά», καταλήγει η ανακοίνωση.