Πλαστογράφησαν την υπογραφή της και βρέθηκε στον...Τειρεσία

Ένοχες κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο γυναίκες μέλη ανώνυμης εταιρείας, οι οποίες κατηγορούνταν ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή 42χρονης σε δύο επιταγές με αποτέλεσμα η τελευταία να μπει στον Τειρεσία και μάλιστα εν αγνοία της!

Η δίκη έγινε χθες και οι δύο κατηγορούμενες κρίθηκαν ένοχες για απάτη και πλαστογραφία και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για τη κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 15 μήνες φυλάκιση έκαστη. 
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Ι. Βρούχος και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της 42χρονης ο κ. Δημήτρης Ζιώγας.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 όταν η 42χρονη θέλησε, προκειμένου να διευκολυνθεί, να πάρει δάνειο από την τράπεζα ώστε να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Πήγε λοιπόν στην τράπεζα μαζί με τον σύζυγό της και εκεί πληροφορήθηκε από αρμόδιο υπάλληλο ότι βρισκόταν στα αρχεία της Τειρεσίας Α.Ε.., καθώς δεν είχε πληρώσει δύο συναλλαγματικές 1000 και 1500 ευρώ αντίστοιχα οι οποίες είχαν λήξει τον Μάρτιο του 2013. 

Η 42χρονη «έπεσε» από τα σύννεφα καθώς ήταν πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις τις και άμεσα μετέβη στην τράπεζα από την οποία είχαν εκδοθεί οι συναλλαγματικές όπου και ενημερώθηκε πως αυτές είχαν εκδοθεί από τα άτομα της Ανώνυμης Εταιρείας, με την οποία ουδέποτε είχε συνεργαστεί ή είχε την οποιαδήποτε σχέση ή συναλλαγή.

Η 42χρονη ισχυρίζεται πως πλαστογραφήθηκε η υπογραφή της στις δύο συναλλαγματικές και πως αν δεν είχε πάει για το δάνειο ίσως μέχρι σήμερα να μην είχε ιδέα για όλα αυτά.

Το ποινικό μέρος της υπόθεσης προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε χθες, ενώ η αγωγή που έχει καταθέσει η 42χρονη και με την οποία ζητά το συνολικό ποσό των 150.000 ευρώ για ηθική βλάβη, επρόκειτο να εξεταστεί στις αρχές Οκτωβρίου αλλά τελικά αναβλήθηκε για το Δεκέμβριο του 2018.