Στο Στρασβούργο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος

Στο Στρασβούργο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος

Στο Στρασβούργο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 292 ΦΟΡΕΣ

Στο Στρασβούργο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προκειμένου, και με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, να μιλήσει σε συνέδριο που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης με θέμα «Υποδεχόμενοι τους πρόσφυγες με αξιοπρέπεια», από κοινού με το λεγόμενο «club του Στρασβούργου» και παράλληλα να κινήσει τις διαδικασίες για να γίνει μέλος του και η Ρόδος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για ένα συνέδριο που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει σχέση με την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και τους κινδύνους που απορρέουν από αυτό για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το Συνέδριο είναι κοινό με εκείνο που διοργανώνει το αποκαλούμενο «club του Στρασβούργου», το οποίο είναι μία ομάδα Ευρωπαϊκών πόλεων και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Του club προΐσταται ο Δήμος του Στρασβούργου. Το Συνέδριο θα έχει ως θέμα «Υποδεχόμενοι τους πρόσφυγες με αξιοπρέπεια» και αντικείμενό του είναι πως ο τρόπος που υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες μπορεί να είναι πιο ανθρωπιστικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του ο Δήμαρχος, εκπροσωπώντας τη νησιωτική Ελλάδα, αναμένεται να κάνει ξεκάθαρο ότι, ακόμα και ανθρωπιστικά, τα νησιά δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος για να είναι μόνιμοι τόποι υποδοχής προσφύγων. Ο κ. Χατζηδιάκος, θα καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι νησιώτες στη διαχείριση του θέματος αυτού και θα υπερτονίσει ότι, σε καμία περίπτωση, τα νησιά δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανά για να διαμένουν μόνιμα πρόσφυγες, παρά μόνο ως χώροι προσωρινής υποδοχής και στη συνέχεια να προωθούνται στην ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα, κατά την παρουσία του στο Συνέδριο, ο Δήμαρχος της Ρόδου, ο οποίος πήγε προσκεκλημένος του club, αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να γίνει και η Ρόδος μέλος του καθώς μπορεί να έχει από εκεί κονδύλια και χρηματοδότηση.
Σημειώνεται, τέλος, ότι «club του Στρασβούργου» ασχολείται με πέντε κύριες θεματικές ενότητες: Τον πολιτισμό, τα δικαιώματα των παιδιών και της νεολαίας, την ολοκλήρωση μειονοτικών πληθυσμών, την πράσινη ενέργεια και το θέμα ενεργός πολίτης και ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς