Κλέβει την παράσταση στο Λονδίνο το Νότιο Αιγαίο

Τις καλύτερες εντυπώσεις, κερδίζουν τα νησιά της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, και μάλιστα το ενδιαφέρον που υπάρχει γι’ αυτά είναι αξιοσημείωτο.

Το περίπτερο της ΠΝΑΙ είναι κατά γενική ομολογία ίσως το καλύτερο στη διοργάνωση ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη σημερινή μέρα για την ανακοίνωση των στοιχείων που αφορούν τις προκρατήσεις. 

Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ότι τα νησιά μας είναι πρωταγωνιστές στην έκθεση και γενικά στον τομέα του τουρισμού, και αυτό οφείλεται στο σχέδιο που εφαρμόζει η περιφερειακή αρχή.

 «Τα νησιά μας είναι και φέτος σε αυτήν πρωταγωνιστές, με όλη τη σημασία της λέξης και στην παρουσία τους αλλά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω πρωταγωνιστές και στο ενδιαφέρον.
Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου έχει δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα, με έναν πολύ μεγάλο προϋπολογισμό, πολύ σοβαρή οργάνωση και σχέδιο. 

Οι πρωτιές δεν έρχονται τυχαία, πρωταθλητής δε γίνεσαι ούτε από συγκυρίες ούτε από σπόντα, ούτε κατά λάθος.
Το νότιο Αιγαίο είναι πρωταθλητής γιατί έχει πολιτική αλλά κατ’ αρχήν έχει προϊόν. Έχει τα νησιά του που είναι διαμάντια, αλλά τα είχε πάντα, ήταν πάντα όμορφα και ελκυστικά.

Όμως το νότιο Αιγαίο για πρώτη φορά, έχει πολιτική έχει σχέδιο έχει συμμαχίες, και προϋπολογισμό. Στη φτωχότερη περίοδο σε χρηματοδοτήσεις το νότιο Αιγαίο έχει τον υψηλότερο πανελλαδικά προϋπολογισμό στον τουρισμό.
Αυτοί που καπηλεύονται τον όρο πολιτική και τουρισμό, να σκύψουν το βλέμμα τους από ντροπή όταν διαχειρίζονταν δις και στον τουρισμό, από τον οποίο ζει όλος ο τόπος, έδιναν ψίχουλα, κι ας ήταν η μοναδική πηγή πλούτου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διψήφια αύξηση Βρετανών
Διψήφια αύξηση στις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια, δίνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, ενώ η αεροπορική εταιρεία Jet2 ανακοίνωσε 400.000 θέσεις για την Ελλάδα.

Η υπουργός πραγματοποίησε ήδη επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2018, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2016.
Για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

Δεύτερη η Ελλάδα
Δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός του εξωτερικού μετά την Ισπανία ήταν η Ελλάδα για τους Γερμανούς το 2017, ρίχνοντας χαμηλότερα την Τουρκία, με τις ενδείξεις για το 2018, βάσει των αεροπορικών συνδέσεων που αυξάνονται σημαντικά, να παραπέμπουν σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Όπως αναφέρει το tornosnews.gr η αύξηση αυτή δεν οφείλεται αποκλειστικά στους τουρ οπερέιτορ αλλά και στις αεροπορικές εταιρίες. Η Condor θα προσφέρει 134 πτήσεις την εβδομάδα σε 15 προορισμούς.
Ιδιαίτερη ζήτηση στην Κρήτη παρουσιάζουν οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Σητείας, που θα εκτελούνται κάθε Κυριακή από το Μόναχο, το Ντίσελτορφ και τη Φρανκφούρτη μειώνοντας το χρόνο του ταξιδίου για ορισμένα ξενοδοχεία έως 90 λεπτά.

Επίσης, η Καλαμάτα, η Σάμος και η Σκιάθος είναι πλέον προσβάσιμες από 3 γερμανικά αεροδρόμια, αντί για 2 τις προηγούμενες χρονιές.

Η Lufthansa προσφέρει νέα εβδομαδιαία σύνδεση από τη Φρανκφούρτη προς τη Σαντορίνη από τις 31 Μαρτίου, η Ryanair από την Αθήνα προς το Memmingen και το Karlsruhe / Baden-Baden και η Eurowings από το Αμβούργο και το Ντίσελτορφ προς την Κέρκυρα, από το Ανόβερο στην Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα καθώς και από τη Στουτγάρδη στη Ζάκυνθο.