Η κρίση έφερε τα... εικονικά διαζύγια!

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Πενία τέχνας κατεργάζεται. Ο λαός μας έχει απαντήσεις με γνωμικά για όλες τις περιστάσεις. Τα δύο παραπάνω, συνδυασμένα, μπορούν να μας εισαγάγουν στην είδηση που αφορά στην αύξηση των διαζυγίων. Πραγματικών και εικονικών...

Τα διαζύγια καταγράφουν αύξηση πάνω από 20%, ενώ ολοένα και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν πως βρίσκονται σε διάσταση. Παράλληλα, ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι υπάρχουν διαζύγια για τα μάτια της Εφορίας.

Τι εννοούμε; Τα ζευγάρια χωρίζουν στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την Εφορία, τις τράπεζες, ακόμη και για να εισπράξουν κοινωνικά επιδόματα, να έχουν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ ή στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα εικονικά διαζύγια εμφανίζονται ως επί το πλείστον σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας, που επιβαρύνονται με υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και χρωστούν μεγάλα ποσά.

Ως εκ τούτου, το διαζύγιο απαλλάσσει το δεύτερο μέλος της οικογένειας, γλιτώνει από το μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού και της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.