Αποκαταστάθηκε η περίφραξη στο αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της επόμενης τουριστικής περιόδου θα εκτελούνται έργα στο αεροδρόμιο της Ρόδου από τη Fraport Greece τα οποία όμως δεν θα επιβαρύνουν και δεν θα επηρεάζουν σε καμία περίπτωση τη λειτουργία του.

Τα έργα που αφορούν κυρίως παρεμβάσεις στο λειτουργικό κομμάτι του αεροδρομίου ξεκίνησαν πριν μερικές μέρες, και υλοποιούνται στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι με πιο ήπιους ρυθμούς και πάντα με βάση την επιβατική κίνηση.

Στην παρούσα φάση δεν προβλέπονται παρεμβάσεις στις εξωτερικές όψεις των κτιρίων, όμως έχει γίνει ήδη αποκατάσταση της περίφραξης όπου υπήρχε πρόβλημα. Σε πολλά σημεία η περίφραξη ήταν κατεστραμμένη και ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που έμπαιναν στην πίστα και στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου αδέσποτα σκυλιά.

Έγινε έλεγχος και οι ζημιές αποκαταστάθηκαν ώστε να αποτραπούν μελλοντικά ατυχήματα από την ανεξέλεγκτη είσοδο ζώων, όπως αυτό που συνέβη πρόσφατα και από το οποίο ευτυχώς δεν υπήρξαν επιπτώσεις. Από τη μέρα ανάληψης της λειτουργίας του αεροδρομίου της Ρόδου από τη Fraport Greece, σημειώθηκαν έξι τέτοια περιστατικά τα οποία έχουν καταγραφεί λεπτομερώς.

Πάντως κατά το τελευταίο περιστατικό εκτιμάται ότι τα σκυλιά, δεν μπήκαν από την περίφραξη, αφού αυτή αποκαταστάθηκε αλλά από τα αποστραγγιστικά κανάλια, για τα οποία θα γίνει μελέτη ώστε να βρεθεί τρόπος αποκοπής της πρόσβασης.

Σημειώνεται ότι η αποκατάσταση της περίφραξής μήκους 11 χλμ. ήταν άμεση προτεραιότητα της διοίκησης και γι’ αυτό το λόγο, έγιναν καθαρισμοί της βλάστησης και των θάμνων που υπήρχαν περιμετρικά της περίφραξης, για να αποκαλυφθούν τα σημεία όπου το πλέγμα ήταν κατεστραμμένο.

Τα αδέσποτα ζώα και οι διελεύσεις πουλιών είναι δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο. Επίσης ο χώρος συγκέντρωσης των απορριμμάτων από τα αεροσκάφη που βρίσκεται σήμερα δίπλα στην περίφραξη και ακριβώς απέναντι από τον κεντρικό δρόμο θα καταργηθεί και θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ρ» το αεροδρόμιο της Ρόδου  είναι από τα πρώτα περιφερειακά αεροδρόμια στο σύνολο των 14 που παραχωρήθηκαν στη Fraport, στα οποία ξεκίνησαν τα έργα βελτίωσης, καθώς η κοινοπραξία δίνει μεγάλο βάρος στον προορισμό, λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης που εξυπηρετεί.

Τα έργα εκτελούνται στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη με την κατασκευαστική εταιρία Intrakat, η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα συνεργαστεί με ντόπιες εταιρίες και εργολάβους, απασχολώντας εργατικό δυναμικό από τη Ρόδο ενώ θα εφοδιαστεί υλικά και πρώτες ύλες από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το σχέδιο του master plan περιλαμβάνει για το αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» σε γενικές γραμμές την αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, την αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, τη δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού, την αύξηση των σταθμών check-in από 40 σε 45, την αύξηση του αριθμού των πυλών από 16 σε 18, την αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου από 7 σε 12 και την αύξηση του χώρου παραλαβής των αποσκευών από 4 σε 5.

 Σύμφωνα με την εταιρία το αεροδρόμιο της Ρόδου θα αναδιαμορφωθεί σημαντικά και αν κάποιος το δει σε τέσσερα χρόνια θα δει μια μεγάλη διαφορά εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ με τις αλλαγές που θα γίνουν, θα αυξηθούν οι χώροι και οι δυνατότητες του.

Όπως έχει τονιστεί δεν θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική του όψη άμεσα, αλλά η μεγάλη αλλαγή θα προκύψει στο εσωτερικό του αεροδρομίου, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.