Προφυλακίστηκε Τούρκος για τη μεταφορά προσφύγων

Προφυλακίστηκε Τούρκος για τη μεταφορά προσφύγων

Προφυλακίστηκε Τούρκος για τη μεταφορά προσφύγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 51χρονος Τούρκος που κατηγορείται για την μεταφορά 15 προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Αρχαία Κάμειρος της Ρόδου.

Ο αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, χθες συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κα. Σοφία Προύσαλη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51χρονος έχει ήδη αποδεκτεί (και προανακριτικά) την πράξη του την οποία και απέδωσε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ο αλλοδαπός είπε ότι στη γείτονα χώρα θεωρείται ξένος και επειδή δεν ακολουθεί τα όσα επιτάσσει η κουλτούρα και η θρησκεία τους, διώκεται από το ισχύον πολιτικό καθεστώς. Έτσι τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του η οποία είναι δασκάλα έχουν μείνει χωρίς δουλειά και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες της εξαμελούς οικογένειας τους, ενώ δύο από τα παιδιά τους είναι ήδη σε σπουδές. Έτσι αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη μεταφορά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 51χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν στις 7 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ότι στην παραλιακή περιοχή της Αρχαίας Καμείρου αποβιβάζονταν αρκετοί αλλοδαποί.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό του Λιμεναρχείου όπου και εντόπισε πράγματι, 15 πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Ρόδου και Σύμης το ιστιοφόρο με το οποίο είχαν ταξιδέψει από τα παράλια της γείτονα χώρας στο νησί μας οι αλλοδαποί. Το σκάφος κυβερνούσε ο 51χρονος αλλοδαπός ο οποίος και συνελήφθη ως ο διακινητής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος, ενώ σε βάρος του 51χρονου κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς