Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι πέντε για τις ρευματοκλοπές

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν  οι πέντε για τις ρευματοκλοπές

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι πέντε για τις ρευματοκλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1405 ΦΟΡΕΣ

Με βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφήνονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου οι πέντε από τους έξι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση απάτης δεκάδων συμπολιτών μας, στους οποίους έταζαν να τους «εξαφανίσουν» τις οφειλές που είχαν στη ΔΕΗ αλλά και να τους τοποθετήσουν ειδική συσκευή στο μετρητή ώστε να δείχνει μικρότερη ένδειξη κατανάλωσης από την πραγματική!

Συγκεκριμένα, το Δικαστικό Συμβούλιο στο οποίο είχαν προσφύγει όλοι οι κατηγορούμενοι δια των δικηγόρων τους κ.κ. Ιωάννη Φλεβάρη, Στεφανία Καρακατσάνη, Αχιλλέα Δασκαλάκη, Στέλιο Αλεξανδρή, Κώστα Ταμπάκη και Φώτη Κωστόπουλο, αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1500 ευρώ έκαστος: η 47χρονη Ροδίτισσα, ο 47χρονος φίλος του φερόμενου και ως «εγκέφαλου» της υπόθεσης, ο 28χρονος υπάλληλος της εταιρείας που αναλάμβανε εργολαβίες της ΔΕΔΔΗΕ, ο 41χρονος αλλοδαπός από τη Μολδαβία υπάλληλος εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες της ΔΕΔΔΗΕ και ο 52χρονος ηλεκτρολόγος, πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ.
Επίσης το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου απέρριψε την προσφυγή του 40χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος φέρεται και ως το άτομο που «πρωταγωνίστησε» στην υπόθεση, και διατηρεί την προσωρινή του κράτηση στις φυλακές.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 24 Αυγούστου 2017 εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ της περιοχής μας και κατήγγειλε ότι δύο άνδρες του παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτροδότησης και αποπειράθηκαν να τον εξαπατήσουν.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για 40χρονο από την Κρήτη που κατοικεί στο νησί μας και έναν 47χρονο από την Καλαμάτα επίσης κάτοικο Ρόδου, οι οποίοι του ζήτησαν να τους δώσει το ποσό των 3.200 ευρώ προκειμένου να του διαγράψουν όπως του είπαν οφειλές που είχε προς τη ΔΕΗ ύψους 8.000 ευρώ! Μάλιστα προσφέρθηκαν να του εγκαταστήσουν και ειδική συσκευή στο μετρητή του προκειμένου αυτός να δείχνει μικρότερη ένδειξη κατανάλωσης από την πραγματική. Η τελευταία αυτή «παροχή» θα γινόταν βέβαια έναντι μηνιαίου τιμήματος!

Από την αστυνομία προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και συνολικού ποσού 250 ευρώ και στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ στις 12 παρά 20 το πρωί συναντήθηκε εκ νέου με τους δύο δράστες στους οποίους και έδωσε τα χρήματα. Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου επενέβησαν και τους συνέλαβαν εντοπίζοντας στην κατοχή τους και τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα κινητά τους τηλέφωνα στα οποία και υπήρχαν δεκάδες μηνύματα που αναφέρονταν σε συναλλαγές, εγκληματικές δράσεις και παραστατικά (λογαριασμούς, ταυτότητες κ.α.).

Παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε και έρευνα στα σπίτια του 40χρονου και του 47χρονου όπου και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα ως πειστήρια της «δραστηριότητάς» τους!

Από την διερεύνηση της υπόθεσης που έγινε από την αστυνομία, προέκυψε πως ο κάθε εμπλεκόμενος είχε συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση.
Έτσι σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 40χρονος φέρεται ως «εγκέφαλος» με «βοηθό» τον 47χρονο και συνεργούς την 47χρονη Ροδίτισσα, τον 28χρονο από την Αθήνα που διαμένει στη Ρόδο, τον 41χρονο αλλοδαπό από την Μολδαβία και τον 52χρονο ηλεκτρολόγο.

Στόχος ήταν η εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών οι οποίοι είχαν οφειλές στη ΔΕΗ και ορισμένοι μάλιστα από αυτούς κινδύνευαν να τους κόψουν το ρεύμα!

Τα υποψήφια θύματα τα έβρισκε ο 40χρονος ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα, το συντονισμό και τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
Είτε μόνος του λοιπόν είτε με τη βοήθεια των συνεργατών του, οι οποίοι τον πληροφορούσαν για πελάτες της ΔΕΗ που είχαν οφειλές και θα τους έκοβαν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια ο 40χρονος έστελνε ηλεκτρολόγους συνεργούς του οι οποίοι αναλάμβαναν την επανασύνδεση του ρεύματος ή την εικονική διακοπή της, ανάλογα την περίπτωση.

Μαζί με τον 40χρονο, υποψήφιους «πελάτες» φέρονται να έβρισκαν ο 47χρονος και η 41χρονη, ενώ ο 28χρονος με τον αλλοδαπό επειδή ήταν υπάλληλοι εταιρείας που αναλαμβάνει εργολαβίες για τη ΔΕΔΔΗΕ ήταν αυτοί που αναλάμβαναν να πληροφορούν για το ποιοι πελάτες της ΔΕΗ ήταν υποψήφιοι για να τους κόψουν το ρεύμα λόγω οφειλής. Τότε εμφανίζονταν οι υπόλοιποι οι οποίοι και έκοβαν εικονικά το ρεύμα στον ανυποψίαστο πολίτη για να του το συνδέσει εκ νέου παράνομα ο ηλεκτρολόγος.
Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα, για τον 40χρονο: διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη κατ’ εξακολούθηση, και για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους: για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του